Ми у Facebook
03.06.2015, 08:45

Усі секрети стрижки для собак від рівненського грумера [+Фото]

Наталія Гумер — один з найпопулярніших у Рівному грумерів поділилася своїми секретами з читачами журналу “ВІТАЄМО!”. До слова, грумер - це назва професії перукаря для собачок.
Наталія свого часу організувала салон краси для собак у себе вдома. Уся її кімната обставлена різним обладнанням: столик для стрижки, фен для сушіння, ножиці, шампуні, бальзами і навіть парфуми. А ще в куточку кімнати висить польський диплом про відмінне проходження курсів по грумерству.

Заходжу до квартири пані Наталі і з порогу мене гавкотом зустрічає симпатичний песик Джейсон, як потім з’ясовується, пан з Польщі, що дуже любить свою власницю.

Джейсона я привезла з Польщі, де проходила навчання. Спочатку дуже хотіла дівчинку-йорка, але коли прийшла її вибирати, то дівчинка відскочила від мене, а Джейсон скромно сидів і дивився на мене таким поглядом! Коли ж я взяла його на руки, то він мене ніби обійняв. Після цього я вирішила, що це мій пес, - розповідає історію знайомства зі своїм улюбленцем пані Наталя.

- Як ви вирішили стати грумером?

- Насправді, я завжди хотіла стати ветеринаром, але коли дізналася, що ветеринар повинен різати і мучити тварин, то зрозуміла, що я не зможу це робити. А грумер – більш підходяща робота для мене. Тут для роботи головне любов. Тварини її дуже відчувають. Я ніколи не користуюся намордниками чи уколами і не даю тваринам снодійного: вважаю, що агресія породжує агресію. Тому, завжди працюю з собачками спокійно. Якщо ж пес крутиться і не підпускає, то я відходжу і чекаю доки він заспокоїться. Лише тоді починаю роботу.

- Де здобували такий цікавий фах?

- Отримувала освіту в Польщі, поблизу міста Познань. Пізніше вирішила повернутися додому – у Рівне. Там навчалася у спеціалізованому салоні для собак - «Pupilek». Спочатку я лише дивилася, потім підстригала шерсть в цуциків на лапках , чесала, купала та сушила. Пізніше власниця салону Тереза обдзвонювала постійних відвідувачів салону і пропонувала їхн улюбленцям безкоштовну стрижку, за умови, що робитиму її я – стажер. Якщо щось не виходило, то власниця сама підправляла.

В Україні теж є такі навчання, переважно в Києві, але там зовсім інший підхід. В Україні практика така, що майстер показує на собачці, а тридцять учнів дивляться. Потім дають одного песика на 2-3 людей і хто, що встиг те й відстриг. Це не є зовсім правильно, адже навчання повинно бути комплексне, з індивідуальним підходом – таке як в Польщі.
До речі, моє навчання тривало два місяці, ще рік - стажування. Після стажування вирішила повернутися додому і відкривати тут власну справу.



- Чи підстригаєте ви котів?

- Ні, хоча теж дуже їх люблю. Знаєте, ніколи не беруся за роботу, якщо не знаю, що виконаю її ідеально. Вчилася майстерності лише на собаках, тому й не працюю з котами. Котяча шерсть відрізняється від собачої. Їм потрібні спеціальні машинки, бо якщо я почну стригти котика інструментами для собак, то насадка для стрижки так і лишиться на котові, а стрижка буде скубана. Та і коти більш небезпечні ніж собаки, якщо котик дряпне, то ще нічого, але якщо вже вкусить, то може опухнути рука.



- Пані Наталю, а з якими породами працюєте і чи є якась мода на собачі стрижки?

- Працюю лише з маленькими собачками такими як кокер-спаніелі, йорки, чихуа-хуа та болонки. Є й серед клієнтів власники пікінесів та пуделів. Стрижки для собак є різні лише назв вони не мають. Зазвичай підстригаю стандартно: йорків по боках коротенько, а мордочку округляю.



- А як з конкурентами? Багато їх у Рівному?

- У Рівному стрижки для собак дуже популярні. Конкурентів вистачає, але і роботи теж. Маю як нових, так і постійних клієнтів. Вони завжди лишаються задоволеними.

Зараз маю дуже багато клієнтів, в тому числі й постійних. Весна і всі хочуть бути красивими. Одна клієнтка навіть говорила, що я сама краще не пофарбує волосся, але її собачка повинен бути красивим.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ