Ми у Facebook
27.04.2015, 14:15

Рівненщина: завдяки податковому компромісу бюджет поповниться на 4,5 млн гривень

У результаті податкового компромісу Рівненщина поповнить державний бюджет на 4 млн 405 тис гривень. Загалом в Україні до казни надійшло 358 млн 800 тис. грн.
– Стосовно наших цифр, то майже 2,5 млн грн це ПДВ і 1,9 млн грн податку на прибуток. Порівняно з загальноукраїнським показником сума невелика. Але треба врахувати, що у нас на Рівненщині дуже високий рівень добровільних сплат податків - 98%, – деталізував начальник Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області Дмитро Зайцев.

В Україні податковим компромісом вирішили скористатися 5119 платників податків, які подали 6764 заяви. На Рівненщині таких заяв надійшло 65 (по 34 рішення ухвалене, 12 – відмовлено,19 заяв нині у процесі розгляду).

Закон щодо податкового компромісу набув чинності 17 січня цього року. У разі досягнення податкового компромісу платники повинні перерахувати до бюджету 5% від суми раніше занижених податкових зобов’язань.


Довідка: суть податкового компромісу - звільнення платників податків від юридичної відповідальності за заниження податкового зобов'язання з податку на прибуток підприємств та завищення податкового кредиту з ПДВ.

Читати також:

Роз'яснення Податкового кодексу України

Податковий кодекс: місцеві податки і збори

Помилково та надмірно сплачені податки можна повернути, - ДФС





На правах реклами