Ми у Facebook
27.04.2015, 17:00

Під час землетрусу в Непалі перебувало 120 українців

У результаті найсильнішого за 80 років землетрусу в Непалі загинули 2300 людей, більше чотирьох тисяч отримали травми, повідомляє влада Непалу.
Влада Непалу не виключає, що кількість жертв зростатиме під час проведення пошукових робіт на місці зруйнованих будівель.

У неділю, 26 квітня, у Непалі стався повторний підземний поштовх магнітудою 6,7 балів. Землетрус відчувався на значній території, включаючи північ Індії і Бангладеш.

МЗС України, встановило, що приблизно 120 українців в час, коли трапилося лихо, перебували в Непалі. Приблизно 70 українців поки не вийшли на зв’язок.

"Цифри весь час міняються. Ми будемо повідомляти оновлені дані. Відбуваються підготовчі заходи до евакуації українців", - повідомив речник ВВС Україна МЗС України Євген Перебийніс.

Щонайменше 17 людей загинули на Евересті через сходження лавини, яку викликав руйнівний землетрус в Непалі, повідомили в Асоціації альпінізму Непалу. Ще більше 60 людей постраждали.

Тим часом в Непал починає надходити гуманітарна допомога з різних країн світу. Індійські та китайські вантажні літаки вже приземлилися в аеропорту Катманду, на них прибули рятувальники, які приєднаються до пошукової операції.

Два літаки з гуманітарною допомогою для Непалу відправив Пакистан.

Робота рятувальників ускладнюється тим, що через землетрус інтернет та мобільний зв'язок працюють з перебоями, багато доріг повністю зруйновані.

Магнітуда стихійного лиха сягнула 7,9 балів, кажуть сейсмологи. Як вважають, це найгірший землетрус у Непалі з 1934 року, коли Катманду було майже зруйноване.

Уряд Непалу оголосив надзвичайний стан у постраждалих районах.

У столиці Непалу Катманду було зруйновано багато будинків та історичних споруд.

Серед останніх - вежа Дхарахара, популярне туристичне місце столиці. Як побоюються, під її уламками можуть перебувати багато людей.

Цей землетрус у Непалі став найпотужнішим за останні 80 років. У 1934 році землетрус позбавив життя 8500 осіб.

Читати також:

У Китаї стався землетрус: ЗМІ повідомляють про жертви

Рівненську АЕС захистять від ймовірних землетрусів





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ