Ми у Facebook
29.04.2015, 19:30

Як самостійно розрахувати субсидію [+ Калькулятор]

Рівненські сім’ї самі зможуть розрахувати орієнтовний розмір субсидії. Але остаточне рішення про те, чи споживач має на це право і яку суму йому призначать, прийматиме місцевий орган соцзахисту населення.
У Мінсоцполітики розробили спеціальний калькулятор для орієнтовного розрахунку суми субидії. Для цього потрібно вказати лише три цифри:
1) чисельність зареєстрованих у квартирі (будинку) осіб;

2) дохід всіх осіб, які проживають в оселі за місяць;

3) сума нарахувань за житлово-комунальні послуги.

КАЛЬКУЛЯТОР РОЗРАХУНКУ СУБСИДІЇ

Система автоматично розрахує, чи має споживач право на субсидію, вкаже її орієнтовний обсяг та порекомендує звертатися за оформленням. Або ж навпаки – вкаже, що не має право на пільги, інформує сайт Рівненської ОДА rv.gov.ua

Як попереджають розробники калькулятора, всі розрахунки є попередніми та не охоплюють усі критерії, що враховуються при призначенні субсидії. Для остаточного визначення права на отримання субсидії рекомендують звернутися до місцевого органу соцзахисту населення.

Нагадаємо, субсидії за новими правилами мають виплачувати вже у травні цього року. Перед цим у квітні кожній родині поштою надішлють два бланки документів – заяви на оформлення субсидії та декларації. Їх потрібно заповнити та надіслати поштою чи занести до органу соцзахисту населення за місцем реєстрації. Субсидію призначать автоматично. А вже після того почнуть перевіряти достовірність даних. Якщо виявлять неправдиву чи помилкову інформацію, то змусять повернути гроші в подвійному розмірі.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
На сайті Кабміну з'явився онлайн калькулятор підрахунку субсидій
Як рівняни зможуть оформити житлову субсидію
Рівняни зможуть оформити субсидію за спрощеною процедурою





На правах реклами