Ми у Facebook
29.04.2015, 14:46

"Укрпошта" зекономила 100 мільйонів

За перші три місяці 2015 року Укрпошта досягла економії на 2015 рік у розмірі понад 100 млн грн.
Завдяки оптимізації логістичних процесів перевезення пошти магістральними поштовими маршрутами, підприємству вдалося зменшити витрати близько 45 млн грн на рік. Разом з тим, за рахунок оновлення схем руху автотранспорту на магістральних маршрутах терміни доставки поштових відправлень між обласними центрами скорочено на одну добу. Це дозволило підприємству не лише підвищити якість надання послуг, а й додатково заощадити 1,68 млн грн. Про це розповів керівник підприємства Ігор Ткачук на прес-конференції «Укрпошта: 100 днів – результати та досягнення».

За рахунок перегляду технологічних карт на внутрішні та міжнародні поштові відправлення Укрпошта оптимізувала технологічні процеси та мінімізувала час на виконання операцій з надання послуг. Запровадження таких змін скоротить витрати на 325 тис. грн.

Окрім економії в логістичних процесах, Ігор Ткачук назвав низку позитивних тенденцій в інших напрямках роботи: «Ми зменшили річну вартість послуг на обслуговування IT-хмари для Укрпошти – витрати підприємства на зберігання бази даних скоротилися з 17 млн грн в рік до 6,7 млн грн. Крім того, оптимізація витрат на обслуговування і підтримку програмного забезпечення заощадила підприємству близько 3 млн грн. Зменшено витрати на обслуговування серверів та обладнання Центру обробки даних з 5 до 2,7 млн грн».

Сьогодні політика підприємства спрямована на скорочення непродуктивних витрат. Зокрема, оптимізація управлінських процесів на рівні керівників середньої ланки – економія в рік понад 40 млн грн, що дає можливість спрямувати кошти на збільшення рівня заробітної плати працівників, котрі безпосередньо надають послуги споживачам. Вже сьогодні, завдяки вжитим заходам, рівень середньомісячної заробітної плати одного працівника виробничого персоналу у І кварталі 2015 року збільшився на 5,1% до аналогічного періоду минулого року. Підприємство сьогодні не має заборгованості з виплати заробітної плати.

З метою зниження витрат на утримання та експлуатацію службового легкового автомобільного транспорту Укрпошти, зменшено ліміти та скорочено пробіг по службовим та господарським перевезенням. Як наслідок – економія паливно-мастильних матеріалів, зокрема, за січень-березень 2015 року пробіг зменшився в цілому на 963 тис. км (майже на 72%) у порівнянні з відповідним періодом 2014 року. Також досягнуто економії витрат на обслуговування GPS на суму 0,5 млн грн, за 2014 рік в порівнянні з обсягом, передбаченим договором.

За словами очільника Укрпошти Ігоря Ткачука, окрім реальної економії, що становить 50 млн грн (тобто перегляду маршрутів, економії на транспорті, на паливі, програмному забезпеченні), решта економії – це вилучення непотрібних для підприємства витрат. Непотрібні витрати – це і є корупційна складова, яка була активною впродовж минулих років.

До теми:

«Дельта Банк» заблокував кошти Укрпошти

Як можна економити на ліках [+СПИСОК]

Багаті економлять зі службою зайнятості

Рівненщина: чому школи не зацікавлені в економії тепла?





На правах реклами