Ми у Facebook
14.05.2015, 06:00

Магнітні бурі у травні 2015 – прогнози

В які дні слід очікувати підвищеної сонячної активності, геомагнітних збурень та погіршення самопочуття у метеозалежних людей?
З точки зору сонячної активності, травень 2015 року більш спокійний, ніж попередній квітень. Хоча, за попередніми даними, можливі слабкі та помірні магнітні бурі у середині місяця.

За даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ТЕСИС, які щодня можуть змінюватись, у першій декаді травня геомагнітне поле Землі буде спокійним, на відміну від другої.

12, 13 і 14-15 травня очікуються слабкі магнітні бурі. Складна геомагнітна обстановка ймовірна також 18 травня. Однак усе залежатиме від поведінки Сонця.





Космічний Центр Оточуючого Середовища (Space Weather Prediction Center, USA) сильних магнітних бур у травні поки що не прогнозує. 6 та 14 травня геомагнітна обстановка через викид Сонцем коронарних мас буде збуджена, але не відчутно.

За даними GISMETEO.ua, отриманими зі Space Environment Center, NOAA & U.S. Air Force (США), у перші дні травня магнітних бур поки що не передбачається, ймовірні слабкі магнітні бурі 13-14, 17 травня.

УВАГА! Найбільш точний прогноз наукові фахівці дають за 1-3 доби до початку магнітної бурі або магнітного шторму – після отримання науковими обсерваторіями та цифрової обробки сигналу про спалахи, викиди плазми, протуберанці, плями, "чорні діри" та інші зміни на Сонці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Магнітні бурі у квітні 2015 – прогнози
Поради рівнянкам: як пережити магнітні бурі?





На правах реклами