Ми у Facebook
08.05.2015, 17:45

У Рівненському центрі роботи з обдарованими учнями пройшла конференція «У світ відкриттів – через МАН»

Центр роботи з обдарованими учнями управління освіти Рівненського міськвиконкому щорічно проводить науково-практичну конференцію «У світ відкриттів – через МАН». 06 травня 2015 року вона проходила у ЗОШ № 22.
13 юних науковців – членів Малої академії наук на розсуд слухачів-учнів 8-10 класів шкіл міста представили свої наукові дослідження з різних галузей: фізики, астрономії, наук про Землю, технічних наук, економіки, філософії та суспільствознавства, хімії і біології, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, історії.

Доповідачі за 3-4 хвилини змогли змоделювати траєкторію центра мас Сонячної системи у період 2010-2015 р.р., продемонструвати теоретичну модель виробництва енергії на основі геліосистеми із сонячним соляним ставком, розповісти про корисні копалини космічних обʼєктів.

Присутні познайомились з проблемами та перспективами європейської інтеграції України, здійснили заочну екскурсію в зал камерної та органної музики, поринули в українські мотиви повісті В.Короленка «Сліпий музикант».
Ведучою справжнього свята науки стала Олеся Пасічник, завідувач Центру роботи з обдарованими учнями.

Усі доповідачі отримали сертифікати учасників конференції. Слухачі визначили свого переможця – Чубок Тетяну із ЗОШ № 28, яка одержала приз глядацьких симпатій – книгу.

За матеріалами управління освіти Рівненського міськвиконкому





На правах реклами