Ми у Facebook
10.05.2015, 14:00

Чоловік з Рівненщини спросоння злякався митників і втік не в ту країну

Мешканця Сарненського району Рівненщини, який втік від білоруських митників, депортували на п'ять років.
При перевірці документів у пункті пропуску “Верхній Теребежів” на виїзді з Білорусі молодий українець зненацька кинувся бігти від митників.

До уваги рівнян, які планують виїжджати за кордон

Як повідомив порталу “Медіа-Полісся” заступник начальника прикордонної застави “Річиця” Максим РАТНИКОВ, чоловік разом з родичами повертався додому на Рівненщину з Росії. Практично опівночі з неділі на понеділок їх машина в'їхала в пункт пропуску “Верхній Теребежів” для оформлення. Співробітники митниці підійшли до автомобіля, щоб перевірити транспортний засіб. Один з пасажирів, 35-річний українець, якраз у цей час прокинувся. Перебуваючи в напівсонному стані й побачивши співробітників митниці, він чомусь злякався, різко вийшов з машини і стрімголов побіг назад, до Білорусі. Митники кинулися за ним, але марно – чоловік зник.

Про пригоду повідомили у відділ прикордонної служби “Річиця” Пінського прикордонного загону, звідки відразу ж був направлений прикордонний наряд для пошуку та затримання порушника.

Старший групи, старший лейтенант Сергій САВЧУК, розповідає: “В ході прикордонного пошуку в 600 метрах від Державного кордону Республіки Білорусь після нетривалих пошукових дій нами затриманий невідомий громадянин”. Чоловік ховався від прикордонників за кущами, при затриманні намагався вирватися. Прикордонники доставили його до відділу прикордонної служби “Річиця” для подальшого розгляду.

Гарячі телефони прикордонної служби - Рівненська та Волинська області [+ПОРАДИ]

Невідомий чоловік і виявився втікачем з пункту пропуску. Як з'ясувалося, всі документи у нього були в повному порядку. Як пізніше пояснив житель Сарненського району Рівненської області, прокинувшись, він злякався, що приїхав не туди, куди треба. Тому і став тікати...

Утікача білоруські прикордонники передали своїм українським колегам. Утікач-невдаха отримав п'ять років депортації з Республіки Білорусь. Крім цього, йому буде закрито, і в'їзд в Російську Федерацію, пише “Медіа-Полісся”.





На правах реклами