Ми у Facebook
21.05.2015, 00:00

Рівненських Героїв Майдану увічнили у сонячному бурштині

Рік тому у лютому в Рівному відбулись найбільші похорони за всю Незалежність. Край попрощався з Героями Майдану: Олександром Храпаченком, Георгієм Арутюняном та Валерієм Опанасюком. Сьогодні про загиблих вкотре згадують в області.
13 травня у ДП “Бурштин України” портрети Героїв Майдану інкрустували у сонячному камені та освятили у музеї підприємства.

Тут вкотре не стримували сльози рідні загиблих, тут їм дякували рівняни та разом молились за упокій Героїв представники влади та усі присутні.

У Рівному поховали Героїв Майдану [Фото+Відео]

Три портрети Героїв власними руками інкрустрував майстер художніх виробів з бурштину Юрій Мартинчук.

“Прийшло замовлення, що потрібно зробити портрети Героїв Майдану з Рівненщини. Звісно, це почесна місія, від якої не відмовишся. Старався як міг, - розповідає майстер й додає, що емоційно важко було працювати над зображенням загиблих рівнян.

Попри те, Юрію вдалось за короткий виконати усі три роботи.



“Складно лише було знайти хороше якісне фото Валерія Опанасюка, тому довелось трошки затримати виконання роботи. В середньому я за день робив один портрет”.

На вулицях Рівного фото Героїв Майдану та загиблих Героїв АТО [+Фото]

Загалом на інкрустацію пам'ятних зображень майстер витратив 80 грамів сонячного каміння. В основному це була бурштинова крихта та камінці середніх розмірів.

Освятив вироби майстрів заводу та молився за воїнів отець Віталій Поровчук, голова Благодійної місії «Православне діло» .

“У нас складно все. Думаю, що всі ці проблеми, які в нас є в країні є, вони від того що ми забули про Бога. І так чесно живемо, що соромно розповідати як... Але час показав, що є серед нас прекрасні тверді віруючі люди. Можливо, вони не часто ходили в церкву, а то й не ходили взагалі. Але жили так як велів Бог: вміли постояти за правду... Аж до смертного стояння постояли. І таких людей у нас багато хоча не більшість. Я не знаю, Бог знає...
Сьогодні маємо працювати за себе і за них. Вони вже не можуть робити добрих справ, а ми — можемо. Від простої людини і до людини обтяженої владою. Нам треба каятися. Оскільки ми не виправляємось все йде не так як хочеться”.



Як вбивали героїв Майдану: свідчення рівнянина [+Відео]

Олександр Савчук, заступник голови облдержадміністрації

“В такі хвилини дуже важко говорити про загиблих героїв, тим більше, коли війна триває, коли люди досі гинуть. Більше ста років різні країни насаджували нам ідею про те, що ми нація без героїв, що ми не цінимо свою свободу. Але дивлячись на наших хлопців з Майдану, які без зброї відстоювали нашу свободу — віриш у протилежне. Сьогодні нам потрібно не лише боротися й продовжувати їхню справу,а й пам'ятати про них. В пам'яті людській герої не вмирають. Це не лише відкриття галерей, пам'ятників, спогадів раз в рік. Пам'ять - це допомога родинам та дітям, це наш обов'язок робити все, щоб полегшити та покращити життя родин героїв тут, без них. Тоді ця пам'ять буде чогось варта. ”

На Рівненщині облаштовують парк Героїв Майдану

Петро Середюк, керуючий справами виконавчого комітету Рівненської міської ради

“Немає більшої любові, ніж віддати душу і тіло за друга свого, говорить Святе Письмо. І сьогодні ми ще раз вшановуємо Героїв, що віддали за нас життя. Вони довели свою любов. Ми не можемо повернути їх до життя, але ми можемо підтримати родини героїв, зробити все, щоб пам'ять про них була вічною. Наступного тижня ми проведемо нараду з родинами загиблих героїв майдану та учасниками АТО стосовно пам'ятників на Алеї Героїв на кладовищі. Людина живе стільки часу скільки ми про неї пам'ятають” .

На Рівненщині вшанували Героїв Майдану, встановивши пам’ятний хрест

Орест Жеребецький , в.о. генерального директора "Бурштин України"

“Ці портрети — найменше, що ми можемо зробити для родин Героїв. Від себе особисто та від колективу нашого підприємства приношу співчуття родинам загиблих. Двері нашого підприємства завжди для вас відкриті. Звертайтесь — будемо допомагати всім, чим зможемо”.

Портрети героїв залишаться у музеї бурштину.

Більше фото дивіться у галереї: Рівненських Героїв Майдану увічнили у сонячному бурштині (ФОТО)

Герої не вмирають, про них згадують у молитвах рідні, вони дивляться на нас з сітілайтів та бігбордів по вулицях міста. Вони живуть в пам'ятних дошках, портретах, стелах. А ще — вони отримали вічний спокій та мир на небі, звідки дивляться на нас та на державу, за яку віддали життя...





На правах реклами