Ми у Facebook
18.05.2015, 10:15

Майно релігійних організацій звільнено від оподаткування

Верховна Рада України звільнила від оподаткування об’єкти нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку.
Такі зміни до Податкового кодексу передбачені Законом “Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від оподаткування нерухомості релігійних організацій)”, який сьогодні було прийнято в цілому.

Свята, пам’ятні дати у травні 2015 року

Від оподаткування звільняється та нерухомість релігійних організацій, яка використовуються виключно для забезпечення їхньої статутної діяльності, включаючи ті об'єкти, в яких здійснюють діяльність засновані такими релігійними організаціями добродійні заклади (притулки, інтернати, лікарні тощо), крім об'єктів нерухомості, в яких здійснюється виробнича та/або господарська діяльність.

Кременецькі святині милують очі та заспокоюють душу

Водночас Законом рекомендовано органам місцевого самоврядування у місячний термін з дня опублікування цього Закону переглянути рішення щодо встановлення на 2015 рік податку на майно (в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки) для об'єктів нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій.

Церковний календар на травень 2015





На правах реклами