Ми у Facebook
18.05.2015, 14:45

У храмі Острозької академії відслужили панахиду за загиблим студентом – воїном АТО

У студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького 12 травня відслужили панахиду за загиблим студентом Національного університету «Острозька академія» Дмитром Афанасьєвим.
Дмитро був вихідцем із Краматорська та навчався на заочному відділенні спеціальності «Правознавство». Коли розпочалася війна Росії проти України, він разом зі своїми побратимами став на захист нашої держави і був волонтером у добровольчому батальйоні ОУН. Туди, де Дмитро перебував 4 травня, влучив ворожий снаряд 120-міліметрового міномета. Дмитро загинув.



- Панахида була відслужена в нашому храмі за участі студентів, викладачів та представників ректорату. У Біблії йдеться про те, що немає більшої любові, ніж та, коли ми віддаємо своє життя за своїх друзів. Дмитро ще був молодою людиною, у нього було багато планів, він міг ще довго жити. Та він обрав собі долю воїна, долю людини, яка стала на захист Батьківщини. Сьогодні ми бачимо різні позиції різних людей щодо нашої держави. Хтось палить документи, які приходять з військкомату, хтось ховається в Польщі, хтось займається іншими речами, а Дмитро сміливо і мужньо став зі зброєю в руках на захист, тому вічна йому пам’ять і слава, - прокоментував настоятель студентсько-викладацького храму, декан гуманітарного факультету Василь Жуковський.





Читати також:

У Рівному помер ще один Герой АТО - В'ячеслав Мірошник

Рівняни не хочуть, щоб їх вулиця носила ім'я Героя АТО

Рівненщина в жалобі: у АТО загинув 24-річний герой з Дубенщини





На правах реклами