Ми у Facebook
20.05.2015, 16:00

Степан Павлюк: Тільки від активності громад залежить їх майбутнє

Заступник голови Рівненської обласної ради самоврядування та децентралізації влади в Україні
Заступник голови Рівненської обласної ради під час робочої зустрічі з громадами Радивилівського району наголосив на проведенні реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади в Україні. Робоча зустріч відбулась 19 травня у приміщенні Радивилівської районної ради.

Рівненська облрада матиме ще одного заступника голови?

Степан Павлюк навів приклад децентралізації влади в таких європейських країнах як Польща та Італія, де цей процес мав на меті укрупнення територіальних одиниць, створення міцного фундаменту для їх економічної стабільності та самостійності. Отримані результати підтвердили правильність обраного шляху в регіональній політиці європейських країн.

За словами посадовця, метою об’єднання громад є аж ніяк не економія коштів, а наближення послуг до кожного громадянина і максимальне надання владних повноважень саме громадам базового рівня: села, селища та міста.

Рівненська облрада підтримала проект Світового банку

– Уже у цьому році реформовані громади можуть отримати з Державного фонду регіонального розвитку та з Європейського банку кошти на розвиток інфраструктури. А з наступного року об’єднані громади будуть мати державну субвенцію для розвитку освітніх та медичних закладів. Кошти надходитимуть безпосередньо громадам, поминувши обласний та районний бюджети. Громади будуть об’єднуватися, аби покращити якість надання публічних послуг та оптимізувати управління територією. Адже громадам передають не тільки повноваження, а ще й додаткові кошти для їх виконання.

Заступник голови Рівненської облради Степан Павлюк [ДОСЬЄ] [+Фото]

Процес об'єднання триватиме певний час і проходитиме поетапно. Потрібно рухатися вперед – проводити децентралізацію і створювати спроможні громади. Адже ресурси і гроші у першу чергу перейдуть до фінансово незалежних об’єднаних громад. Це стане інструментом із залучення інвестицій і стимулом до об’єднання, – переконаний заступник голови Рівненської обласної ради Степан Павлюк.

Прес-служба Рівненської обласної ради





На правах реклами