Ми у Facebook
23.05.2015, 19:15

Топ-5 способів маринування смачного шашлика

Теплі дні у більшості людей асоціюються з походом на природу, поїздкою на дачу або хоча б вечірніми посиденьками в альтанці біля будинку. Всі ці заходи міцно пов’язані з єдиною культовою, широко поширеною і народно улюбленою стравою – шашликом.
Маринування шашлику чоловіки називають мистецтвом. Найчастіше приготуванням цієї страви займається сильна половина людства. Основою смачного шашлика завжди є вдалий маринад.

Рецепти смачного маринаду для шашлика:

1. Маринад готують з лимона та цибулі. Три великих цибулини наріжте кільцями, злегка розімніть з крупною сіллю і перемішайте з м'ясом. У склянку вичавіть ½ лимона і долийте водою до верху. Додайте ваші улюблені спеції, добре перемішайте, влийте в м'ясо з цибулею. Залиште маринуватися на 5 - 10 годин.

2. Маринад для курячих стегенець. Лимонний сік, томатний сік, чи сухе вино – 1 склянка, цибуля ріпчаста – 2 шт., сіль, мелений чорний перець, зелень чебрецю (сушена), зелень часнику – за смаком. Маринувати близько 1 год.

3. Шашлик з пивним маринадом. Охолоджене не дуже жирне м’ясо-свинину нарізати невеликими шматками одного розміру. Скласти в емальовану каструлю, перекладаючи великою кількістю цибулі, посолити і поперчити за смаком, залити майонезом (приблизно 250 мл на 2 кг м’яса), ретельно перемішати і поставити в холодне місце на 2 години для маринування. За 15 хв до приготування шашликів влити в каструлю 0,5 л світлого пива і все перемішати.
Поки смажаться шашлики, приготуйте соус: цибулю, що залишилася в каструлі обсмажити до готовності, змішати з майонезом та кетчупом. Скласти готові шашлики в каструлю і залишити на 10 хв дойти (шашлики виходять м’якими і соковитими).

4. Маринад для яловичини, дичини на основі червоного вина. Один стакан сухого червоного вина змішайте з 2 ст. ложками лимонного соку, додайте 1/4 ч. ложки сухої гірчиці і цукор за смаком. Головку ріпчастої цибулі наріжте кільцями, складіть в глибокий посуд, залийте підготовленою сумішшю і додайте ваші улюблені спеції, наприклад гвоздику, лавровий лист і розмарин. Доведіть маринад до кипіння і остудіть. Маринуйте м'ясо 10 - 12 годин.

5. Оригінальний маринад з крохмалем. Два великих помідора натріть на тертці або подрібніть в блендері. За допомогою марлі відіжміть прозорий сік з томатної маси. Додайте 5 ст. ложок соєвого соусу, 1 ст. ложку меду, 1 ч. ложку крохмалю, 1 ч. ложку меленої паприки, 1 ч. ложку кунжутного масла, сіль і червоний перець за смаком. Дрібно нарубати 50 гр. цибулі порею і 4 зубчики часнику. Додайте овочі до маринаду і ретельно перемішайте. Маринуйте м'ясо 5 - 6 годин.

Готуємо шашлик:



Статті до теми:

Як посолити оселедці по-домашньому [+ПОРАДИ]

Календар рибалки на 2015 рік

Рецепти весняних вітамінних страв з черемшею










На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ