Ми у Facebook
24.05.2015, 13:30

Рівненська реєстраційна служба змушує підприємців шикуватись у черги з 5.00 ранку

Усі підприємці змушені пройти чергові процедури, які підготувала їм держава: перереєструвати себе та свою підприємницьку діяльність до 25 числа цього місяця, хоча сама система, на думку рівнян, до такого не готова.
Аби пройти процедуру перереєстрації підприємця, рівненські бізнесмени встають о 4-й ранку, адже о 5.00 вже мають бути під відділом реєстрації на Шкільній. Попри те, що оператори розпочинають свою роботу з 9-ї ранку, чергу потрібно займати раніше.

“Річ в тім, що до оператора потрібно приходити з електронним квитком, який ми отримуємо у автоматі, - розповідає одна з місцевих підприємців. - У приміщення нас пускають о 9-й, проте, люди розпочинають власну реєстрацію — навіть до автомата записуються в чергу на звичайному аркуші паперу”.



Отримавши невеличкий пропуск у кімнату операторів, чекайте черги. Тут варто зазначити, що квиток з порядковим номером дійсний всього добу.

“Якщо не встигну сьогодні, доведеться йти завтра. А перереєстрація лише до 25 числа”, - бідкається жінка, яка просто витрачає добу за добою на черги.



Пані демонструє мені свій квиток-пропуск, вона 212 за номером. Тим часом до оператора заходить підприємець з номером 32. На годиннику майже 12.00, і ми обидві розуміємо, що навіть половина підприємців не встигне пройти сьогодні перереєстрацію.



“Доведеться йти завтра. Якщо не встигну до кінця місця — буде штраф — від 5 до 8 тисяч гривень”.

Підприємці нарікають, що приходити вдосвіта та стояти в чергах вже немає сил.



“Хоча б робочий день продовжили цього місяця, чи додаткові прийомні дні оголосили. З 9 до 18.00 і все”, - чути у чергах.

Втім, все, що залишається людям - чекати й сподіватись на вправну роботу системи...





На правах реклами