Ми у Facebook
24.05.2015, 23:00

Вісім переваг щоденного вживання чаю

Безсумнівно, чай - один з найбільш популярних і улюблених напоїв у нашій країні. Доведена виняткова користь чаю упродовж століть допомагає підтримувати силу і бадьорість тіла та духу.
Різноманітні і корисні властивості натурального чаю можуть діяти заспокійливо і розслабляючи, коли вам це потрібно. Чай може допомогти прокинутися і отримати плавний заряд бадьорості і запас енергії. Переваг у чаю безліч. Спробуємо звернутися до найбільш значущих:

1. Чай приготувати простіше, ніж каву. Для чаювання не потрібно стояти над туркою, або перемелювати каву, достатньо кип'яченої води та дрібки чаю.

2. Зелений чай збереже здоровими кісткові тканини.
Він значно знижує ризики появи остеопорозу для літніх людей, сприяє очищенню судин.

3. Чорний чай без цукру позбавляє від неприємних запахів з рота.
Дослідження доводять наявність в чаї компонента - поліфенолу. Він уповільнює поява і розвиток бактерій, що провокують появу неприємних запахів з рота.

4. Китайці вважають чай найнеобхіднішим в житті напоєм.
Для них існує ряд життєво необхідних речей на кожен день. Це дрова, сіль, рис, масло, оцет і, зрозуміло, чай.

5. Чай має заспокійливі властивості.
Збори трав'яних чаїв мають заспокійливу і розслаблюючу дію на дорослу людину. Їх відмінність від хімічних лікарських препаратів полягають 100% натуральних властивостей.

6. Чай знижує весняні алергічні реакції.
Якщо сезонна алергія - ваш ворог, почніть ранок з чаю з додаванням кропиви. Заварені листя кропиви сприяють зниженню алергічних симптомів. Чай з листя кропиви очищає кров і володіє м'яким протизапальним ефектом.

7. Існують думки вчених про більшу користь чаю, ніж чистої води.
Чай несе так само необхідну для організму вологу, як і вода і здатний повністю її замінити. Але присутність в чаї антиоксидантів робить його вживання найбільш кращим.

8. Чай після обіду. Як без нього?
Для перекусу в великій перерві їжі між обідом і вечерею що може бути краще? Невелика перерва на чашку чаю прижилася практично у всіх країнах.

Якщо ви регулярно п'єте лише каву, зверніть увагу на серйозного конкурента - чай.

Статті до теми:

15 найбільш корисних продуктів для організму

7 причин пити зранку теплу воду з лимоном

Топ-7 продуктів, які шкідливо їсти на голодний шлунок





На правах реклами