Ми у Facebook
24.05.2015, 11:30

На Рівненщині відроджують зруйнований монастир [+Фото]

Святиню будуватимуть на території культурно-археологічного центру «Пересопниця».
У 1557-1561 роках Пересопницьке Євангеліє творили саме на місці майбутнього монастиря, тому сумнівів у його спорудженні на території центру бути не могло.



Пересопниця стане національною?

Днями громада та священики тут урочисто заклали капсулу та наріжний камінь на місце спорудження монастиря. Ця подія відбулася у рамках обласного святаукраїнської писемності і Першокниги «Пересопницьке Євангеліє», повідомили у перс-службі Рівненської ОДА.



Місію з освячення провів владика архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон.

На Рівненщині створять рукописну копію Пересопницького Євангелія

«Пересопницький монастир, який творив і утримував українську націю на належному рівні, через 385 років відродиться», - зазначив письменник та краєзнавець Євген Шморгун. - Закладається перша цеглина у підвалину відродженого монастиря. Це та обитель, той стовп, на якому підтримувалось українство, виконає місію, яка покладалась колись».



Крім того, на святі української писемності і Першокниги «Пересопницьке Євангеліє» нагородили переможців обласного конкурсу на краще виконання Державного Гімну України – учнів Великовербської загальноосвітньої школи Сарненського району. Також нагороди отримали переможці обласного конкурсу «Перло многоцінне».






На правах реклами