Ми у Facebook
27.05.2015, 07:00

Що робити в саду-городі, на дачі 27 травня [+ПОРАДИ]

Щоденний календар для садівників, городників, дачників, любителів квітів.
Сьогодні середа, 27 травня. Місяць у знаку Діви/Терезів, росте, друга чверть (фаза), 9/10 місячна доба.

ПОГОДА
У Рівному хмарно, дощитиме. У першій половині дня без опадів, під вечір імовірні дощ, гроза. Температура повітря вночі та вранці +13°…15°, вдень +16°…18°, ввечері може похолодати до +11-12 градусів.

ЩО РОБИТИ В САДУ-ГОРОДІ
Якщо дозволяє погода, можна садити кісточкові фруктові дерева, декоративні кущі, будь-які виткі та плеткі рослини, квіти. Добре стригти газони, косити траву для уповільнення її росту, збирати врожай різної зелені, боротися з бур’янами й розпушувати грядки для кращого доступу повітря до коріння рослин. Не рекомендується садити яблуні та груші, пікірувати й пересаджувати загущену розсаду, рослини зі слабкою кореневою системою.

ПРИКМЕТИ ДНЯ
Якщо день на Ісидора 27 травня холодний і дме північний вітер, таким буде й літо.

Досвідчені городники на Сидора визначають, чи вродять цього літа огірки. Сонячна тепла погода обіцяє щедрий врожай огірків, холодно і волого - рік не огірковий. Якщо ж вранці сонячно і тепло, а ввечері похолодає і піде дощ - буде багато пустоцвіту, а огірки цього літа виростуть дрібні, криві й гіркі.

ПОРАДА ДНЯ
Коли проріджуєте вдруге столовий буряк, не викидайте висмикнуті рослини - розсадіть їх по краях грядок з іншою городиною або на окрему ділянку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Що робити в саду-городі 25 травня
Календар садівника, городника, дачника: 25 - 31 2015
Посівний календар на травень 2015
Сад і город: які рослини друзі, а які - вороги





На правах реклами