Ми у Facebook
25.05.2015, 18:15

Як навчитися плавати: 7 кроків

Незабаром настане пора для відпочинку. Найчастіше літній відпочинок пов'язаний саме з водоймами, тому вміння плавати стане в нагоді.
Для того, щоб швидко навчитися плавати необхідно не лише бажання, а й терпіння. Для навчання можна обрати басейн або будь-який водойму з чистою водою.

7 кроків як навчитися плавати

КРОК 1. Першим ділом потрібно навчитися диханню плавця – робити глибокий вдих ротом, видихати ротом. Чим більший вдих, тим краще тримає вода. Потренувати дихання можна вправою «бульбашками». Для цього глибоко вдихніть, опустіть голову під воду і випускайте носом повітря, щоб пішли бульбашки. Видихати потрібно все, що є в легенях. Винирюємо, робимо вдих і повторюємо рух. В ідеалі не повинно бути пауз і перерв, щоб «віддихатися», «витерти обличчя» і протерти очі – потрібно сконцентруватися на диханні.

КРОК 2. Паралельно треба навчитися тримати на воді горизонтальне положення тіла. При цьому не можна напружуватися, людина повинна розслабитися, намагаючись вловити, як її тіло тримає вода. Відчути це можна за допомогою вправи «Зірочка». Стоячи по пояс у воді, підніміть руки вперед вгору. Зробіть глибокий вдих, затримайте дихання, нахиліться вперед, плавно ляжте на живіт, повністю опустивши обличчя у воду. Спливіть на поверхню і, розвівши руки і ноги широко в сторони, спокійно погойдується на воді, наче медуза. Тримайтеся, скільки вистачає повітря, потім встаєте на ноги і повторіть рухи. Найголовніше – тримати голову у воді. Якщо її підняти, таз і ноги почнуть занурювати у воду. З часом потрібно навчитися затримувати повітря як можна на довше.

КРОК 3. Наступна вправа, яка тренує водне почуття – «Поплавок». Стоячи, зробіть вдих і, затримавши подих, присядьте під воду, щільно обхопивши руками коліна. Підтягуєте їх до грудей і нахиліть до них голову так, щоб підборіддям торкнулося грудей. У такому положенні спливіть на поверхню. Голова продовжує залишатися у воді. Якщо її підняти, тіло почне тонути.

КРОК 4. Наступна вправа, до якої можна переходити, засвоївши «Поплавок» – «Ковзання». Спочатку, так само, як у поплавці потрібно, вдихнувши, присісти під воду, а потім, затримавши подих, «вистрілити» вперед, ковзаючи по поверхні води близько 6-8 метрів. Голову також тримати у воді.

КРОК 5. «Молотьба». Навчившись затримувати дихання і лежати на воді, пора починати розробляти ноги. Для цього потрібна опора, за яку можна схопитися руками. Це може бути край басейну або пірса. Якщо такого немає, попросіть кого-небудь вас потримати за руки. Лягжте грудьми у воду і хлюпаючи «молотіть» ногами воду. Ноги повинні бути прямими, носок натягнуть як у балерини. Якщо не натягувати носок, при плаванні ви будете рухатися майже на одному місці.

КРОК 6. Натренувавши ноги, попрактикуйтесь «Плавання з м’ячем». Підійде також дошка. Візьміть м’яч у витягнуті руки, опустіть голову у воду і пливіть, працюючи при цьому тільки ногами. Для вдиху трохи нахиліть тіло в один бік, підніміть голову з води в протилежний бік. Піднімати голову маківкою вгору – помилка, так тіло втрачає рівновагу.

КРОК 7. «Млин». Якщо ви впевнено плаваєте з м’ячем або дошкою, пробуйте пропливсти самостійно, підключаючи руки. Правильний рух рукою спочатку потрібно відточити на березі. Він повинен здійснюватися на незігнутій руці, описуючи повне коло. Пливіть як і з м’ячем, працюючи ногами і паралельно робіть круговий рух тільки однією рукою, потім тільки другою. Відточивши цей елемент, можна плавати, рухаючи двома руками.

Удачі!

За матеріалами: how-to-do.org

Статті до теми:

Рятувальники перевіряли стан готовності місць масового відпочинку на водоймах Рівненщини

Де дозволено купатися на Рівненщині?

Скільки цього року коштуватиме відпустка за кордоном





На правах реклами