Ми у Facebook
25.05.2015, 16:45

Сьогодні, 22 травня, річниця трагедії під Волновахою

Озброєні бойовики о 4:30 ранку обстріляли блокпост українських бійців біля міста Волноваха, що на Донеччині. В результаті трагедії загинули 18 військовослужбовців 51-ої бригади.
Бійці 51-ої бригади, більшість з яких – волиняни, приїхали на Донеччину за декілька днів до трагедії, повідомляє “Волинь.Пост”.

Під час облаштування блокпосту до військових приїхали місцеві жителі з вимогою не будувати блокпост і забиратись геть. Мітингували кілька тижнів, втім, “з гори” наказували не конфліктувати і залишатись на місці.

Список військових, які загинули під Волновахою

Вночі, 22 травня, місце жителі покинули блокпост. А о 4:30 ранку його обстріляли озброєні бойовики. За словами бійців, які перебували там, обстріл проводили професіонали, котрі відкрили вогонь із стрілецької зброї, протитанкових гранатометів, кулеметів та мінометів.

Обстріл тривав приблизно 20 хвилин. Пізніше, коли сепаратисти встигли втекти, на підмогу 51-ій бригаді прибуло підкріплення у вигляді вертольотів Мі-8. Вони мали провести зачистку території. Проте, в інтернеті з'явилось відео, де один з літаків помилково обстріляв територію, де перебували вцілілі бійці.

Спогади волинського солдата, що вижив під Волновахою

За офіційними даними, у волноваській трагедії загинули 18 українських бійців, 30 – поранено. Багато бійців і досі перебувають на лікуванні.





На правах реклами