Ми у Facebook
26.05.2015, 10:30

Експерти підрахували, скільки Росія заплатить за війну в Донбасі

У Міністерстві економіки України повідомили, що підрахували, скільки Російська Федерація повинна заплатити за збитки, завдані Україні з моменту агресії.
За повідомленням експертів, на даному етапі агресію Росії проти України в Мінекономіки «оцінили» в 350 мільярдів доларів, пише портал «Слово і Діло», посилаючись на ТСН.

«350 мільярдів вийшло тому, що коли Ірак напав на Кувейт, то UN Compensation потім вирішили, що вони повинні +320 мільярдів. Якщо порівнювати, як довго ця агресія була і як довго агресія Росії проти нас – була - це майже однаково», - повідомили у міністерстві.

Росія звинуватила 64 українців у військових злочинах [СПИСОК]

Ще на початку вересня 2014 прем'єр-міністр Арсеній Яценюк казав, що війна на Донбасі дуже дорого коштує країні: кожен день війни глава уряду оцінив у 80 млн гривень.

Російська Федерація повинна відшкодувати збитки за агресію і анексію Криму, а Україна має можливість оскаржити це в міжнародних судах.

Як відомо, уряд Японії і міжнародні організації разом з керівництвом України починають ряд проектів з подолання наслідків конфлікту на сході України на суму $ 16,6 млн. Також 1 квітня 2015 Україна підписала з Німеччиною угоду про надання індивідуальних кредитів загальним обсягом до 500 млн євро. Кошти будуть спрямовані на відновлення і модернізацію східної України.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ