Ми у Facebook
27.05.2015, 11:15

Рівне: постраждалі військові АТО можуть безкоштовно отримати інвалідні візки

Інваліди та учасники АТО мають право на безкоштовне забезпечення технічними засобами реабілітації. Мова йде про милиці та інвалідні крісла.
Як повідомили в управлінні праці та соціального захисту населення Рівненського міськвиконкому, «інваліди, діти-інваліди, діти віком до 18 років, а також ветерани військової служби, ветерани органів внутрішніх справ і ветерани державної пожежної охорони, особи похилого віку, жінки після мастектомії та з вродженими вадами молочних залоз, постраждалі внаслідок антитерористичної операції мають право на безкоштовне забезпечення технічними засобами реабілітації (інвалідні візки, костилі тощо) згідно «Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 року № 321.

На Дубровиччині освятили три пам’ятні дошки загиблим в АТО

Забезпечення необхідними засобами реабілітації здійснюється відповідно до медичних рекомендацій лікувальних установ (на підставі довідок ЛКК, ІПР).

Для отримання направлення на безоплатне виготовлення засобів реабілітації заявник має з документами звернутися до управління праці та соціального захисту населення Рівненського міськвиконкому (вул. Соборна, 12 каб.11 тел.26-67-80). Обрання моделі бажаного виробу проводиться безпосередньо заявником шляхом анкетування, згідно переліку заводів-виробників та каталогів засобів реабілітації. Ознайомитись з каталогами засобів реабілітації на поточний рік можна на сайті Міністерства соціальної політики України (http://www.mlsp.gov.ua/labour/control/uk/publish/article?art_id=173967).»





На правах реклами