Ми у Facebook
27.05.2015, 18:00

Жіноча самотність: плюси та мінуси

Одні жінки не уявляють своє життя без повноцінної сім'ї, інші ж, навпаки, вважають самотність перспективою для вдало прожитого життя. Які ж переваги та недоліки жіночої самотності?
Більшість жінок вважають самотність певним клеймом, показником перекресленого життя. Тим не менш, у житті на самоті є як позитивні, так і негативні сторони.

Переваги життя на самоті:

1. Ви в праві розпоряджатися часом на власний розсуд. Ви коли-небудь намагалися організувати похід в бар або ресторан з заміжніми подругами, особливо з тими, у яких є діти? Якщо так, то ви напевно знаєте, що це - практично нездійсненне завдання. У самотніх жінок таких проблем немає: вони йдуть куди хочуть і коли хочуть, вони можуть присвятити вечір читанню книги, розмові з подругою, можуть сходити в басейн, а можуть просто лягти спати раніше.

2. Ваші гроші - тільки ваші. Якщо ви живете одна, то після оплати рахунків ви абсолютно вільні у виборі, на що витрачати гроші - на оплату уроків танців, новий комп'ютер, одяг чи заміську поїздку у вихідні. Ніхто не запитає вас, куди поділися гроші, і не стане вчити вас, як потрібно розпоряджатися своїми фінансами.

3. Можливість розкрити себе. Багато жінок ідентифікують себе з ролями дружини і матері, забуваючи - або зовсім не знаючи про те, ким вони могли б бути поза традиційними ролями. Життя на самоті дає вам можливість краще пізнати себе, розкрити всі таланти та можливості.

4. Можливість присвячувати час рідним та друзям. Заміжнім жінкам завжди не вистачає часу на спілкування з дорогими людьми, як це було раніше. Самотня жінка, навпаки, вправі обирати скільки часу приділяти рідним і кому саме.

5. Свобода будувати кар'єру. Самотня жінка може присвятити скільки завгодно сил і часу кар'єрі. Вона може собі дозволити приймати рішення, які було б важко здійснити у подружньому житті - наприклад, отримати ще одну освіту, змінити роботу або переїхати в іншу країну.

6. Подорожі. Коли ви вільні, у вас є можливість їздити куди завгодно і з ким завгодно; вас ніщо не обмежує (крім бюджету, зрозуміло) у виборі маршрутів та місць проживання. Ви можете подорожувати з друзями, з людьми, з якими познайомилися через Інтернет, або на самоті, ви можете заводити нові знайомства в дорозі, спонтанно змінювати маршрут...

9. Можливість вирішити, чого ви хочете від партнера. Живучи одна, ви можете спокійно аналізувати свої попередні стосунки, спілкуватися з різними чоловіками і вирішити, яким ви хочете бачити свого майбутнього чоловіка. Звичайно, якщо ви будете вимагати від потенційних супутників життя повної відповідності зі своїм списком вимог, ви напевно залишитеся одна, але цілком доцільно визначити, які риси характеру у чоловіках для вас є найголовнішими, а які - абсолютно неприпустимими. Розуміння того, чого ви насправді хочете, допоможе вам уникнути помилок в майбутніх стосунках.

Крім позитивних сторін, жіноча самотність і справді тягне за собою низку недоліків:

1. Тиск з боку оточуючих. Незважаючи на те, що сьогодні все більше жінок непогано живуть без постійних відносин з чоловіками, у світі все ще багато людей, які вважають це ненормальним; цілком можливо, що такі люди є і серед ваших родичів. Постійні питання про те, коли ж ви, нарешті, вийдете заміж і народите дитину, нерідко отруюють святкові сімейні обіди одиноким жінкам.

2. Відсутність підтримки - як фінансової, так і моральної. Самотній жінці доводиться самостійно оплачувати всі рахунки, і її нікому підстрахувати в разі втрати роботи або тривалої хвороби. Крім того, у кожної жінки, яка живе одна, бувають дні, коли їй необхідно з кимось поговорити про свої проблеми, але нікого немає поруч: друзі та рідні можуть бути зайняті, а вдома ніхто не чекає. Як саме жінка справляється з такими ситуаціями, залежить від типу її особистості: одних відсутність підтримки може зламати, інших - зробити ще сильнішими.

3. Почуття самотності. Якщо ви відноситеся до того типу людей, які насилу витримують навіть пару годин без людського суспільства, життя на самоті стане для вас дуже важким випробуванням. Щоб впоратися з почуттям самотності, необхідно підтримувати стосунки з друзями, заводити нові знайомства, як можна частіше ходити на різні заходи. Однак чимало й таких жінок, яким подобається подовгу бувати на самоті - для них вільне життя може бути єдиним способом стати по-справжньому щасливими.

4. Проблеми з вихованням дітей - один з найбільш очевидних недоліків життя на самоті. Якщо завагітніти і народити дитину для вільної жінки - не проблема, то процес виховання часто пов'язаний з великим числом фінансових та інших проблем, порівняно з заміжніми жінками. Втім, багатьох жінок це не зупиняє, і вони народжують дітей і благополучно виховують їх без допомоги батька.

Кожна жінка вправі зробити вибір на користь чи противагу самотності.
Головне пам'ятати, що самотність - не вирок, а змінний етап вашого життя.

Статті до теми:

Чому чоловіки не люблять розумних жінок?

Поради рівнянкам: які книги читати, коли поганий настрій

Чому так важливо любити себе?





На правах реклами