Ми у Facebook
30.05.2015, 07:00

Що робити в саду-городі, на дачі 30 травня - 2 червня

Щоденний календар для садівників, городників, дачників, любителів квітів на вихідні, Зелені свята й початок літа.
Субота, 30 травня і неділя, 31 травня - дні відпочинку і приємного спілкування з зеленою квітучою природою. Місяць перейшов із знаку Терезів у Скорпіона, росте, друга чверть (фаза), 12/13/14 місячні дні.

Віруючі православні християни та греко-католики 31 травня - 2 червня 2015 святкують Трійцю. Важку роботу на землі відкладають аж до середи, 3 червня.

А за місячним календарем ввечері 2 червня на небі зійде Повний Місяць (Повня). Досвідчені садівники-городники радять у цей день не чіпати рослини. Не можна нічого садити та сіяти - жива природа перебудовується. Зате добре збирати врожай салатної зелені, вона в ці дні особливо соковита й корисна.

ПОГОДА
У Рівному 30 травня сонячно, без опадів. Температура повітря вночі та вранці +10°…16°С, вдень +19°…21°С. В неділю та понеділок можливі мінлива хмарність, короткочасні дощі з грозами. У вівторок, 2 червня, ясно і тепло, мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря +13°…26°С

Погода у Рівному на Трійцю

ЩО РОБИТИ В САДУ-ГОРОДІ
В останні дні травня садити більшість городніх рослин (всі сорти капусти, помідори, перець, баклажани, огірки, гарбузи, кабачки), збирати врожай соковитої зелені (салат, шпинат, щавель, рукола, кріп, петрушка, зелена цибуля), зрізати квіти. Ефективні підживлення, боротьба з хворобами та шкідниками, розпушування та мульчування ґрунту. Не рекомендується розмножувати рослини шляхом ділення кореневищ, небажано садити дерева, а також збирати лікарські трави для сушіння і тривалого зберігання.

ПРИКМЕТА ДНЯ
Яка погода сьогодні, такою буде і в середині літа.

ПОРАДА ДНЯ
Для підвищення врожайності і поліпшення смаку в першій половині червня часник можна полити спочатку підсоленою водою (2 ст. ложки на 10 л води), а потім звичайною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Що робити в саду-городі 29 травня
Календар садівника, городника, дачника: 25 - 31 2015
Посівний календар на травень 2015
Сад і город: які рослини друзі, а які - вороги





На правах реклами