Ми у Facebook
29.05.2015, 14:00

На Рівненщині планують створити 45 потужних об’єднаних громад (ПРОЕКТ)

Замість 365 громад на Рівненщині плачуть створити 45 потужних об’єднань в рамках реформи місцевого самоуправління.
Відкоригований проект перспективного Плану об’єднання громад представили на засіданні регіональної робочої групи у Рівненській ОДА.

Яке об'єднання чекає на громади Рівненщини

«Попередньо планувалося створити 76 громад. Цей варіант доопрацювали і на основі консультацій з громадами пропонуємо 45. Так, надійшли пропозиції щодо додаткового укрупнення територій у десяти районах», - зазначив перший заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський.



На Березнівщині вже об’єднують громади

Згідно з новим проектом найбільше громад передбачено у Володимирецькому районі – 6 громад. У Гощанському та Рівненському районах запропонували по 5. Сарненщина, Млинівщина та Здолбунівщина включатимуть по 4 територіальні громади, Костопільщина – по 3. Дві громади планують створити у Рокитнівському, Острозькому, Березнівському та Корецькому районах. А Демидівський, Дубенський, Дубровицький, Зарічненський та Радивилівський матимуть по одній потужній громаді.

Як адміністративна реформа вплине на Рівненську область (КАРТА)

«Найчисельнішою буде Дубенська територіальна громада з центром у Дубно – матиме більше 84 тисячі мешканців. Найменша – Підлозцівська у Млинівському районі з чисельністю 2 тисячі 259 чоловік. Такі пропозиції громад», - повідомив директор Офісу реформ Руслан Сивий.
Також відкритим залишається питання щодо обласного центру. На думку Руслана Сивого, Рівне треба розширяти. Тож, аби послухати думку людей, він ініціюватиме громадське опитування серед мешканців ближніх сільрад.
Загалом учасники засідання переконані – у першу чергу потрібно брати до уваги спроможність громад у майбутньому, а не особисті інтереси сільських чи міських голів.

У Рівненському районі буде тільки 5 об’єднаних громад

Нагадуємо, що перспективний План формування територій громад має бути схвалений 12 червня рішенням сесії Рівненської облради. Після цього він буде надісланий на погодження у Кабмін.





На правах реклами