Ми у Facebook
03.06.2015, 20:15

Рівненський суд вилучив 150 000 доларів США

Сьогодні, 3 червня, у Рівненському міському суді розглянуто справу про незаконне перевезення через митницю великої суми коштів.
Нагадаємо, що Громадянин України Мазепа, мешканець Рівненської області, 27 березня 2015 року був водієм транспортного засобу, в якому працівники Рівненської митниці знайшли схованку з валютою. Іншу частину валюти громадянин Мазепа намагався провезти з приховуванням від митного контролю у ручній поклажі.

Загалом вилучено 150 000 доларів США. На судовому засіданні були присутні свідки та інспектор митниці, який виявив сховану валюту. Адвокат та порушник митних правил на судове засідання не з’явились. Але суддя допитала свідків та постановила рішення. Свідки вказали на те, що у обвинувачуваного була можливість заявити про намір перевести валюту та попросити декларацію, щоб задекларувати валюту належним чином та підтвердили факт приховування. Громадянин Мазепа визнаний винним у вчиненні адміністративного правопорушення. Судом на порушника накладено стягнення у вигляді штрафу.

Переглянути подробиці вилучення на митниці великої суми коштів [+Фото]

Аналогічне рішення винесено відносно громадянина Нисінця, який намагався перемістити з приховуванням від митного контролю через митний кордон України 150 050 доларів США. Валюту у порушників вилучено, тепер вони мають сплатити штраф у розмірі 100% від вартості предмета порушення митних правил.

Нагадуємо, що при переміщенні через митний кордон України особа може перемістити за умови усного декларування до 10 000 євро. У разі перевищення цієї суми валюта переміщується за умови обов’язкового письмового декларування з наданням документів щодо її походження.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ