Ми у Facebook
04.06.2015, 18:30

"Думки вголос": депутат Рівнеради Олександр Нестерук — про благоустрій дендропарку “Хімік” [+Відео]

Із депутатом Рівнеради Олександром Нестеруком зустрілись у дендропарку “Хімік”, що на мікрорайоні “Ювілейний”. Разом з однопартійцями з всеукраїнського об'єднання “Батьківщина”, у співпраці з міською владою Олександр Петрович не перший рік опікується благоустроєм цього мальовничого куточка Рівного.
ДИВИТИСЬ ВІДЕО

Дендропарк "Хімік" буквально на очах перетворюється на одне з улюблених місць відпочинку рівнян. З цього й розпочали розмову з Олександром Нестеруком — одним із найактивніших депутатів Рівнеради, відомим і шанованим у Рівному меценатом, людиною, яка постійно підтримує спорт, здоровий спосіб життя; не перший рік допомагає армії і загалом викликає глибоку повагу своєю активною життєвою позицією.

– Олександре Петровичу, про те, що Ви не перший рік докладаєте значних зусиль для благоустрою дендропарку “Хімік”, у Рівному знає багато хто. А з чого власне все розпочалося?
– Я народився і виріс у цьому мікрорайоні, закінчив загальноосвітню школу №23, мені це місце дуже близьке, тут виросли мої діти. Тому так і сталось, що опікуюсь цим районом відтоді, як став депутатом Рівнеради. Дуже приємно, що за останні роки дендропарк “Хімік” змінився на краще, він розквітає все більше і більше з кожним днем, життя тут набирає обертів, і в майбутньому, сподіваюсь, ці позитивні зміни триватимуть.

– Що вдалося зробити для облаштування парку останнім часом?
– Пригадаю, з чого все починалось. Починалось з того, що робили тут невеличкий ставок, паралельно — стадіон, футбольне поле і дитячий майданчик. Тепер на стадіоні постійно відбуваються ігри, грають і дворові команди, і професійні у вільний від роботи час. А далі потихеньку пішло... Підприємець відкрив парк розваг із надувними матрацами, потім — з'явився мотузковий парк, нині йде до закінчення облаштування озера. Завозиться гарний пісок, і люди зможуть у сонячну погоду там відпочивати, засмагати. До слова, облаштовуючи територію, прилеглу до озера, кілька тижнів тому звідси вивезли дуже багато сміття. Хотів би, щоб усі мешканці цінували ту працю, яка вкладається у благоустрій цього місця відпочинку, адже це робиться для рівнян.



– Чув, що і риба в цьому озерці водиться...
– Так, буквально два тижні тому зловили сома вагою 3,5 кілограма! Є і коропи, і щучки... Дуже хочу звернутись до людей, щоб не нищили цю рибу електровудками, як, на жаль, траплялося. Адже весь цей благоустрій робиться для зручності людей, щоб можна було прийти з простою вудочкою половити рибу, відпочити біля води, отримати задоволення.

– Хто допомагає вам у турботі про парк?
– Перш за все, усі свої дії тут як депутата я погоджую з міським головою і міською владою, адже парк є комунальною власністю. Те, що я роблю — роблю на благо цього куточку Рівного, і мені приємно, що з міським головою маємо в цьому плані порозуміння і дуже гарно співпрацюємо. Звичайно, допомагають і мої колеги. Ось до Дня захисту дітей, що відзначатиметься днями, хочемо пофарбувати всі фігурки в парку, які довгий час не фарбувались, аби вони мали естетичний вигляд.

ДИВИТИСЬ ВІДЕО

– Знаю, що ви згуртовуєте рівнян на толоки з благоустрою дендропарку...
– Так, це своєрідний “коньок” нашої партійної організації ВО “Батьківщина” – до Пасхальних свят завжди організовуємо тут толоку. Працюємо з радістю, бо знаємо, що після того, як тут буде прибрано, чисто, до парку прийдуть дітки, тут проводитимуться різні конкурси, маленькі рівняни відпочиватимуть тут разом із батьками, і умови для цього будуть комфортними.

– На території парку є фонтан, який довгий час був у занедбаному стані. Нині, бачу, його відремонтували. Розкажіть, будь ласка, про це детальніше.
– Все розпочалося з того, що декілька мешканців мікрорайону підійшли до мене, до моїх колег і попросили допомогти з відновленням роботи фонтану. А він уже не запускався 5-6 років, там вже було болото від такого тривалого простою. Так сталося, що два роки тому на свій день народження я традиційно зібрав однодумців, і ми за декілька днів почистили фонтан, викачали воду, і в такий спосіб зробили поштовх і до міської влади, щоб його оновили. На сьогодні ви бачите, що фонтан уже має зовсім інший вигляд, територія навколо нього більш-менш благоустроєна, ще залишилось облаштувати лавочки. Можливо, цього року зробимо й освітлення — вже говорив про це з міським головою. Він погодився, що саме цю територію біля фонтану і, можливо, одну з алей треба освітити, щоб люди могли вільно пересуватися через парк у темну пору доби.

ДИВИТИСЬ ВІДЕО

– Олександре Петровичу, що Ви побажали б рівнянам, які відпочивають і відпочиватимуть у цьому парку?
– Передусім хочу закликати рівнян до чистоти. Якщо хочемо бути європейським містом — треба кожному починати з себе. І починати з елементарного: викидати сміття у спеціально відведених для цього місцях. На території парку є смітники — ось туди й варто кожному викидати чи то пляшку з-під води, чи упаковку з-під зернят. Ми ж європейська нація, європейська країна, тож давайте разом дбати про зручні умови для життя і дозвілля всіх нас. І тоді дендропарк “Хімік” стане ще кращою зоною відпочинку для рівнян, і туди приходитиме ще більше людей!

До теми:

Олександр НЕСТЕРУК - Зразковий депутат

Депутат Рівнеради Олександр Нестерук: Готуватись до гіршого, вірити в краще

"Думки вголос": гість - громадський діяч Олександр Зайчук





На правах реклами