Ми у Facebook
04.06.2015, 08:15

Що робити в саду-городі, на дачі 4 червня

Щоденний календар для садівників, городників, дачників, любителів квітів.
Сьогодні четвер, 4 червня. Місяць у знаку Стрільця, спадає, третя чверть (фаза), 17 місячна доба.

ПОГОДА
У Рівному сьогодні мінлива хмарність, переважно без опадів. Температура повітря вночі та вранці +18°…19°С, вдень +20°…22°С.

ЩО РОБИТИ В САДУ-ГОРОДІ
Можна викопати цибулини тюльпанів та гіацинтів, що відцвіли, а листя вже висохло; розділити й розсадити кореневища та бульбоцибулини багаторічних квітів, обрізати дерева та кущі, прищипнути верхівки рослин. Можна сіяти й садити городину, яку будете заготовляти на зиму. Саме час для боротьби з бур’янами та шкідниками, підгортання картоплі, розпушування ґрунту. Зберіть урожай зелені для салатів, поки листочки не переросли й не загрубли. Можна зібрати ніжні молоденькі "стрілки" часнику й приготувати з них смачні страви або замаринувати на зиму.

ПРИКМЕТА ДНЯ
За народним календарем сьогодні Василиска мученика – традиційно збирають васильки (волошки) та слухають солов’їв. Якщо соловейко співав усю ніч, то день буде погожий. А якщо у цей день солодко пахне жимолостю - буде дощ.

ПОРАДА ДНЯ
Міцний настій пелюсток волошки синьої (василька) – ефективний домашній засіб для промивання очей, компресів, примочок при почервонінні, запаленні повіки, слізного каналу, ячменю (кон’юнктивіт). Буває, що в дорозі, на природі або на дачі продуло око, а до аптеки далеко. Для приготування лікувального настою 1-2 ч. ложки підсушених пелюсток заварюють склянкою окропу, настоюють 1 годину й проціджують. До речі, справжні травники збирають для цього лише найбільш цілющі крайні, темно-сині пелюстки волошок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Що робити в саду-городі, на дачі 3 червня
Чи будуть рівняни цього літа з огірками - прикмети
Сад і город: які рослини друзі, а які - вороги





На правах реклами