Ми у Facebook
06.06.2015, 11:45

Рівненщина туристична завітала на фестиваль до Києва [+Фото]

У рамках І Всеукраїнського туристичного фестивалю «У гості до українців», що проходив 30-31 травня у столичному Ботанічному саду, більшість областей України презентували туристичні родзинки свого регіону.
У той час як кияни та гості столиці святкували День Києва і Трійцю, у Ботанічному саду ім. Фоміна з’явилася справжня маленька Україна.


ДИВІТЬСЯ БІЛЬШЕ ФОТО: Всеукраїнський туристичний фестиваль "У гості до українців"


На фестивалі Рівненщина була найбагатшою на вироби локацією, адже прославляли її четверо народних майстрів.




Рівненські майстри та працівники управління культури та туризму РОДА
Рівненські майстри та працівники управління культури та туризму РОДА


Ірина Зайцева презентувала авторські ляльки-мотанки, на виготовлення яких її надихнула природа та культура краю. Саме її авторству належить одна з найбільших ляльок-мотанок в Україні.

Ірина Зайцева
Ірина Зайцева


Майстриня Ірина Кухар представила оригінальні вироби з трави, подібних яким в Україні знайти важко.

Ірина Кухар
Ірина Кухар


Любов Бородавко із Сарн презентувала свої писанки-шкрябанки, мистецтву створення яких навчилася ще від своєї мами.

Любов Бородавко
Любов Бородавко


А майстер по дереву Сергій Яковчук представив різноманітні дерев’яні творіння.

Сергій Яковчук
Сергій Яковчук


ДИВІТЬСЯ БІЛЬШЕ ФОТО: Рівненщина туристична на фестивалі "У гості до українців"

Народні митці з Рівненщини проводили для всіх бажаючих майстер-класи з писанкарства, плетіння з трави, виготовлення ляльки-мотанки та виробів з природних матеріалів.



Проходячи біля експозиції Рівненщини, перше, на що гості фестивалю звертали увагу - великий банер із зображенням Тунелю кохання. Багато хто розпитував як туди можна дістатися і дивувався існуванню такого феномену.

Новий буклет "Рівненщина унікальна"
Новий буклет "Рівненщина унікальна"


Щоб презентувати всі туристичні цікавинки Рівненської області, управління культури і туризму Рівненської ОДА представило нові буклети “Рівненщина унікальна”. У них можна прочитати інформацію про знамениту вузькоколійну залізницю "Антонівка - Зарічне", про 1300-літній дуб-патріарх з урочища “Юзефін”, батьківщину української Першокниги Пересопницю, Базальтові стовпи і Тунель кохання. Багато киян цікавилися зеленим туризмом на Рівненщині та велотуризмом, зупинялися біля виставки виробів з рівненського бурштину.

Гості фестивалю цікавились велотуризмом на Рівненщині
Гості фестивалю цікавились велотуризмом на Рівненщині


- Останні роки так склалась ситуація в Україні, що ми не маємо можливості багато подорожувати і часто брати участь у міжнародних та всеукраїнських виставках. Але, тим не менше, я вважаю, що саме зараз, у період війни, це не є причиною для того, щоб не пропагувати той надзвичайно різноманітний та цікавий туристичний потенціал, яким володіє наша область. Ми намагаємось запрошувати для участі у подібних заходах найцікавіших майстрів нашої області, які вміють робити нестандартні речі, але притаманні саме Рівненщині, - зазначила заступник начальника управління культури і туризму Рівненської ОДА Ярослава Гаврилова.

Довідка:
Перший всеукраїнський туристичний фестиваль “У гості до українців” був заснований з метою поширення інформації про туристичний потенціал регіонів України, їх культури та побуту.
На фестивалі були презентовані різні напрямки, такі як "Романтична Україна" (весільний туризм), “Щаслива Україна" (туризм для найменших мандрівників), "Зелена Україна" (екотуризм), “Смачна Україна" (гастрономічний туризм), “Талановита Україна" (культура та побут українців).


СТАТТІ ДО ТЕМИ:
У столиці презентуватимуть красу Рівненщини
7 чудес Рівненщини

6 способів дістатися до Тунелю кохання, що на Рівненщині





На правах реклами