Ми у Facebook
07.06.2015, 14:45

Жителі Рівного нарікають на безлад у парку Шевченка

Рівняни неодноразово нарікали на те, що парк культури та відпочинку імені Тараса Шевченка поступово перестає бути візитівкою нашого міста.
- Мені не подобається те, що у парку Шевченка всі атракціони знаходяться в аварійному стані. Мені страшно довіряти цим каруселям і садити на них дітей. Крім того, для чого у нашому парку фонтан, якщо він все одно не працює, - розповідає рівнянка Світлана, мама 3-річної донечки.

Водночас нарікання щодо роботи парку стосуються не тільки атракціонів та фонтанів. Інша проблема - це сміття, засмічення території, екскременти тварин та переповнені смітники. Потрібно, щоб за цим не просто слідкували, а й оперативно це вирішували.

Рівне: нові туалети в парку Шевченка вже по 3 гривні

На ситуацію, що склалася, зреагував депутат Рівненської обласної ради Юрій Супрунюк. Він направив звернення до міського голови Рівного Володимира Хомка “Щодо впорядкування та очищення парку ім. Тараса Шевченка”.

У зверненні сказано наступне:

"Рівненський парк культури та відпочинку імені Тараса Шевченка – це пам'ятка садово-паркового мистецтва державного значення і є важливою складовою візитівки міста.

Мене, як депутата Рівненської обласної ради, хвилює питання дотримання чистоти у парках та у місцях загального відпочинку мешканців та гостей міста.

На жаль, замість затишку та впорядкованої території, які були ще 15 років тому, спостерігаю іншу картину: засмічення території, екскременти тварин, непрацюючі фонтани, переповнені смітники, а й подекуди – шприци.

У рівненському парку Шевченка замість більярду буде дитяче кафе

Вважаю, що територія парку потребує впорядкування, ретельного очищення та постійної підтримки санітарного стану, оскільки значна частина відвідувачів парку - це діти.

Допускаю, що така ситуація склалася у зв’язку із неналежним виконанням або через нехтування своїми обов’язками посадовими особами, зокрема директором парку. У зв’язку з цим вважаю, що останній має бути притягнутий до відповідальності за неналежне виконання своїх посадових обов'язків.

Враховуючи вищезазначене, прошу надати інформацію:
1. На коли заплановано і чи взагалі заплановано генеральне прибирання парку і впорядкування його території?
2. Чи заплановано ремонт непрацюючих фонтанів і чи буде їх запуск до роботи найближчим часом?
3. Невиконання якими посадовими особами своїх обов'язків призвело до засмічення та захаращення території парку? Чи такі посадові особи на сьогоднішній день встановленні і чи притягнуті вони до відповідальності?"

Нині для вирішення цього питання чекають реакції міської влади. Після того, як будуть надані відповіді на запитання, які цікавлять багатьох небайдужих рівнян щодо функціонування парку, від влади чекають реакції та дій для покращення візитівки нашого міста.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ