Ми у Facebook
08.06.2015, 07:30

Що робити в саду-городі, на дачі 8 червня

Щоденний календар для садівників, городників, дачників, любителів квітів. Погода, прикмети, поради.
Сьогодні понеділок, 8 червня. Місяць у знаку Водолія/Риб, спадає, третя чверть (фаза), 21 місячна доба.

ПОГОДА
У Рівному ясно і досить спекотно, без опадів. Температура повітря вночі та вранці +16°…22°С, вдень +26°…28°С.

ЩО РОБИТИ В САДУ-ГОРОДІ
Сприятливий день для посіву коренеплодів (пізня редька, дайкон (зелена редька), наступної «порції» редиски, повторного посіву моркви (якщо не зійшла або для зимового зберігання). Саме час посадити у відкритий ґрунт пекінську капусту.

Полийте та підживіть кімнатні рослини, розсаду на грядках, плодові дерева, багаторічні квіти (троянди, гортензії, півонії) та ягідні кущі. Через кілька годин розпушіть ґрунт, щоб на поверхні не утворювалась тверда кірка - коріння рослин зараз потребує не тільки вологу, а й повітря.

Приведіть в порядок клумбу, обріжте висохлі квітконоси тюльпанів, нарцисів, ірисів, півоній, зберіть насіння віоли (братики).

Продовжуйте активну боротьбу з бур’янами (осот, пирій, лобода, ін.), поки вони не зацвіли й не утворили насіння.

ПРИКМЕТИ ДНЯ
8 червня православні вшановують пам'ять апостолів Карпа і Алфея. Наші предки називали цей день «Корополов», бо в цей день добре ловляться коропи. Якщо ввечері дуже багато комарів, то останні дні червня будуть теплими, але з дощами.

ПОРАДА ДНЯ
Якщо на городі прихопило спину, дав про себе знати радикуліт, спробуйте народний засіб полегшити свій стан - компрес з лопуха. Візьміть свіжий листок лопуха, намочіть його у воді, прикладіть його на хворе місце нижнім, світлим боком. Перев’яжіть. Дайте спині відпочити. Тупий біль і важкість у попереку поступово зникне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Що робити в саду-городі, на дачі 7 червня
Чи будуть рівняни цього літа з огірками - прикмети
Сад і город: які рослини друзі, а які - вороги





На правах реклами