Ми у Facebook
08.06.2015, 10:30

Сьогодні у рівненських домогосподарок - вихідний

8 червня у календарі святкових дат – Всесвітній (Міжнародний) день домогосподарки та домогосподаря. Вітаємо рівнянок і бажаємо, щоб рідні та близькі любили, допомагали, підтримували вас і шанували вашу нелегку щоденну працю! І щоб сьогодні у вас був справжній вихідний!
День - домогосподарки - неофіційне свято. Але на нього заслужили мільйони тих, хто не просто сидить вдома і пильнує дітей та господарство, а працює з раннього ранку до пізної ночі, практично без вихідних. Ще й родичі не цінують цієї героїчної і часто непомітної праці. Вони вважають, що так і має бути, мовляв, «ти ж сидиш вдома».

Фотографії найстильніших домогосподарок планети можна переглянути у медіагалереї OGO.UA

Цікаво, що домогосподарки не тільки жінки - у 2003 році в Італії була створена перша у світі асоціація чоловіків-домогосподарів. Туди вступають одружені представники сильної статі, щоб навчитися веденню домашнього господарства. А перша в Україні профспілка домогосподарок була створена у Дніпропетровську, пише trud.gov.ua.

Домогосподарка – універсальна професія з ненормованим робочим днем: дружина, прибиральниця, праля, куховарка, няня, репетитор, бухгалтер, доглядальниця, медсестра, психолог, водій, садівник, електрик, слюсар-ремонтник, адміністратор…

Американські дослідники підрахували, якби праця домогосподарки оплачувалась, то домогосподарки отримували б набагато більшу зарплату, ніж працюючі жінки – середньостатична цифра – 11 тисяч доларів на місяць! Адже домогосподарка трудиться в середньому 91,6 години на тиждень!





На правах реклами