Ми у Facebook
08.06.2015, 17:15

Майбутні об’єднані громади Рівненщини мають свої паспорти

На Рівненщині підготували проекти паспортів майбутніх укрупнених громад. В документах, зокрема, вказано кількість населення, площа території, що займатиме об’єднання, її населені пункти, інфраструктуру та розрахунковий обсяг доходів.
Ознайомитися із паспортами об’єднаних громад Рівненської області можна на сайті ОДА.

Нагадаємо, на базі кожного району планують створити від однієї до шести територіальних громад. Загалом планується створити 45 об’єднань замість 365-ти існуючих, котрі зможуть самостійно управляти фінансами, ресурсами та визначати власні пріоритети розвитку.

За рахунок об’єднань сільських, селищних рад та міст обласного підпорядкування утвориться 44 об’єднання, а сорок п’ята громада сформується на основі обласного центру.

Найбільшими громадами будуть Дубенська, Березнівська, Сарненська, Кузнецовська, Дубровицька та Костопільська, кожна з яких нараховуватиме від 84 до 40 тисяч осіб.

Найменші об’єднання – Підлозцівська та Довгошиївська у Млинівському районі, а також Ступнівська у Здолбунівському. Чисельність таких громад в межах лише 2-3 тисяч чоловік.

Нагадаємо, вже 12 червня перспективний План формування територій громад має бути схвалений рішенням сесії Рівненської облради. Після цього він буде надісланий на погодження у Кабмін.

Про це повідомили з прес-служби Рівненської ОДА.

До теми:

На Рівненщині планують створити 45 потужних об’єднаних громад (ПРОЕКТ)

Яке об'єднання чекає на громади Рівненщини





На правах реклами