08.06.2015, 19:00
Готуємо літній апельсиновий сік: рецепт від читачки
Наша постійна читачка Оксана поділилася простим і водночас смачним рецептом апельсинового соку. "Якщо ви любите апельсиновий сік, спробуйте рецепт. Від магазинного не відрізниш!" - пише Оксана.
Нещодавно в одному журналі вичитала цікавий рецепт апельсинового соку. З чотирьох апельсинів виходить 9 літрів соку. Спочатку не повірила, але все-таки вирішила спробувати зробити. Вийшов чудовий напій, від магазинного не відрізниш. Головне все робити по рецепту.
Сік апельсиновий
4 апельсини вимити, обдати окропом (щоб зняти віск і прибрати гіркоту), насухо витерти, покласти на 2 години в морозилку, а краще на ніч. Порізати і пропустити через м'ясорубку. Залити масу трьома літрами холодної кип'яченої води (я використовую воду з фільтра), дати настоятися близько 10 хвилин.
Процідити через друшляк (щоб випали великі частки), потім процідити через дрібне сито, або через марлю, складену в 5-6 шарів. Якщо цідити відразу через марлю, то великі частки відразу заб'ють отвори і сік важко буде процідити.
У проціджений сік додати ще 6 літрів води, 1 кг цукру і 30 гр лимонної кислоти, все розмішати, розлити по пляшками дати настоятися близько години. На виході повинно вийти 9 літрів смачного апельсинового соку.
З решти після проціджування маси можна зварити варення: додати за смаком цукру і лимонної кислоти, варити в мікрохвильовці під закритою кришкою в три прийоми по 5 хв, помішуючи. Вийде апельсинове желе.
Статті до теми:
"Помідори по-рівненськи": рецепт страви+відгуки
Топ-5 рецептів тортів без випічки
Топ-5 рецептів домашнього хліба в мультиварці
Сік апельсиновий
4 апельсини вимити, обдати окропом (щоб зняти віск і прибрати гіркоту), насухо витерти, покласти на 2 години в морозилку, а краще на ніч. Порізати і пропустити через м'ясорубку. Залити масу трьома літрами холодної кип'яченої води (я використовую воду з фільтра), дати настоятися близько 10 хвилин.
Процідити через друшляк (щоб випали великі частки), потім процідити через дрібне сито, або через марлю, складену в 5-6 шарів. Якщо цідити відразу через марлю, то великі частки відразу заб'ють отвори і сік важко буде процідити.
У проціджений сік додати ще 6 літрів води, 1 кг цукру і 30 гр лимонної кислоти, все розмішати, розлити по пляшками дати настоятися близько години. На виході повинно вийти 9 літрів смачного апельсинового соку.
З решти після проціджування маси можна зварити варення: додати за смаком цукру і лимонної кислоти, варити в мікрохвильовці під закритою кришкою в три прийоми по 5 хв, помішуючи. Вийде апельсинове желе.
Статті до теми:
"Помідори по-рівненськи": рецепт страви+відгуки
Топ-5 рецептів тортів без випічки
Топ-5 рецептів домашнього хліба в мультиварці
Категорія: Новини > Життя
Автор: OGO.uaПереглядів: 15118Інші статті рубрики:
13 загиблих та понад 60 травмованих: Наслідки ракетної атаки по Чернігову
Серед потерпілих - двоє дітей.
переглядів: 284
Польські мітингувальники планують блокувати рух вантажівок на ПП "Корчова-Краківець"
Вже завтра, 18 квітня, польські страйкарі планують відновити блокаду перед пунктом пропуску "Корчова-Краківець".
переглядів: 241
Ворог вдарив по Чернігову: Що відомо про постраждалих
У середу, 17 квітня, росіяни завдали трьох ракетних ударів по Чернігову. "Прильоти" сталися майже в самісінькому центрі міста.
переглядів: 326
Сьогодні у Рівному відбудеться зустріч із Володимиром Шовкошитним
Рівняни мають змогу відвідати творчий вечір унікального українця.
переглядів: 397
Принесли боєприпас додому: на Миколаївщині підірвалися підлітки
Подія трапилась у селищі Квітневе Первомайської громади Миколаївського району.
переглядів: 508