Ми у Facebook
08.06.2015, 19:00

Готуємо літній апельсиновий сік: рецепт від читачки

Наша постійна читачка Оксана поділилася простим і водночас смачним рецептом апельсинового соку. "Якщо ви любите апельсиновий сік, спробуйте рецепт. Від магазинного не відрізниш!" - пише Оксана.
Нещодавно в одному журналі вичитала цікавий рецепт апельсинового соку. З чотирьох апельсинів виходить 9 літрів соку. Спочатку не повірила, але все-таки вирішила спробувати зробити. Вийшов чудовий напій, від магазинного не відрізниш. Головне все робити по рецепту.

Сік апельсиновий

4 апельсини вимити, обдати окропом (щоб зняти віск і прибрати гіркоту), насухо витерти, покласти на 2 години в морозилку, а краще на ніч. Порізати і пропустити через м'ясорубку. Залити масу трьома літрами холодної кип'яченої води (я використовую воду з фільтра), дати настоятися близько 10 хвилин.

Процідити через друшляк (щоб випали великі частки), потім процідити через дрібне сито, або через марлю, складену в 5-6 шарів. Якщо цідити відразу через марлю, то великі частки відразу заб'ють отвори і сік важко буде процідити.

У проціджений сік додати ще 6 літрів води, 1 кг цукру і 30 гр лимонної кислоти, все розмішати, розлити по пляшками дати настоятися близько години. На виході повинно вийти 9 літрів смачного апельсинового соку.

З решти після проціджування маси можна зварити варення: додати за смаком цукру і лимонної кислоти, варити в мікрохвильовці під закритою кришкою в три прийоми по 5 хв, помішуючи. Вийде апельсинове желе.

Статті до теми:

"Помідори по-рівненськи": рецепт страви+відгуки

Топ-5 рецептів тортів без випічки

Топ-5 рецептів домашнього хліба в мультиварці





На правах реклами