Ми у Facebook
09.06.2015, 11:00

Як рівнянам потрапити у Крим

Кабінет міністрів затвердив порядок в'їзду та виїзду на територію окупованого Криму.
В'їзд на територію Криму та виїзд з неї, згідно з постановою, можливий виключно через пропускні пункти. Вони працюють цілодобово.

Для автомобільного сполучення це "Каланчак", "Чаплинка", "Чонгар", а для залізничного - "Херсон", "Мелітополь", "Вадим", "Новоолексіївка".

Куди рівнянам можна їхати без візи: Перелік країн на 2014 рік

Громадяни України зможуть перетнути кордон з документами, який підтверджує громадянство. Це може бути внутрішній або закордонний, службовий, дипломатичний паспорт, посвідчення моряка та проїзний документ дитини.

Іноземці та осіб без громадянства зможуть перетнути кордон на підставі паспортних документів та спецдозволу, який видає Державна міграційна служба.

Як виготовити закордонний паспорт мешканцям Рівного та Рівненської області

Спецдозвіл можна отримати при проживанні в Криму родичів, розташування на території півострова місць поховань близьких родичів, смерті родичів, а також за наявності в Криму нерухомості.

На контрольних пунктах не допускається використовувати символіку держави-окупанта, а також символіку тимчасово окупованої території або її елементів.

Як оформити закордонний паспорт за 330 гривень, замість 700

У випадках, коли дитина їде в АР Крим у супроводі одного з батьків або уповноваженої особи, не потрібно пред'являти нотаріально посвідчену згоду другого з батьків (обох батьків) на виїзд дитини за кордон при здійсненні контрольних процедур на адміністративному кордоні.

А громадяни, які не досягли 16-річного віку, можуть перетинати кордон з Кримом за проїзним документом дитини або паспортом громадянина України для виїзду за кордон одного з батьків, в який вони записані, і в його супроводі.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ