Ми у Facebook
09.06.2015, 14:00

Рівне: екскурсія верхи на коні для особливих дітей

Професіографічна екскурсія для особливих дітей, організована фахівцями Кузнецовського міського центру зайнятості, перетворилася на релаксаційно-лікувальну. Весь секрет у тому, що разом із дорослими діти побували в кінно-спортивній школі Рівненської АЕС.
З огляду на проведену екскурсію варто звернутися до слів Гіппократа. «Катайтеся верхи – і будете здорові, як коні!» – говорив він. Пораненим прописував верхову їзду, щоб допомогти їм відновити м’язи. Меланхолікам – щоб вони, катаючись, розвіювали темні думки й навіювали світлі. А здоровим – для профілактики. До того ж на власному досвіді Гіппократ довів, що спілкування з кіньми сприяє довголіттю – подейкують, що батько медицини прожив 104 роки.

Кузнецовський міський центр зайнятості провів для дітей та молоді з функціональними обмеженнями, якими опікується міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів, а також їх батьків та вихователів професіографічну екскурсію до кінно-спортивної школи ВП РАЕС. Такі заходи дуже важливі для інвалідів, адже сфера професійного вибору для них обмежена, тому вони більше, як здорові громадяни, потребують професійної орієнтації, психологічної підтримки, доброти та уваги.

Начальник відділу активної підтримки безробітних центру зайнятості Руслана Ярощук ознайомила присутніх з професією тренера кінно-спортивної школи, її історією, якостями, які необхідні людині, щоб працювати за цим фахом. Спостерігаючи за уроком верхової їзди, гості мали можливість оцінити емоційно-естетичну складову цієї професії.

«Кінь насамперед лікує душу. Уявіть, як підвищується самооцінка хворої дитини (та й дорослого теж), яка керує великою і такою, здавалося б, непокірною твариною. Людина пізнає радість руху, спілкування й віру у власні сили, забуваючи при цьому, що вона хвора й слабка,» – розповіла мамам та вихователям тренер Олена Красовська.

Варто було провести цю зустріч, щоб побачити очі дітей-інвалідів та всіх неповноспроможних учасників екскурсії (віком від 4 до 35 років). Перед тим, як сісти на коня — страх, боязнь, а коли вже в сідлі — щире захоплення, здивування та превелика радість. А коні, яких вибрала тренер, відчуваючи настрій кожного, хто верхи, його характер, наміри й навіть рівень уміння кататися, ніби знали, що їх вершники потребують лікування та професійно виконували свою місію.

Слова щирої вдячності прозвучали для фахівців центру зайнятості від мам особливих дітей. Адже вони під час екскурсії бачили на обличчях своїх чад не біль і страх, а задоволення. Вони чули їх веселий сміх, який вселив впевненість, що ці діти – такі як всі.

Довідки за тел 63-36-52 (відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ обласного центру зайнятості)

Читати також:

Рівненщина: скільком переселенцям допомогла служба зайнятості?

Кузнецовська служба зайнятості допоможе демобілізованим у пошуку роботи

Рівненські військові та служба зайнятості пропонують роботу





На правах реклами