Ми у Facebook
10.06.2015, 13:30

Прокурори у школах закрили незаконні майстерні

Прокуратура розірвала договори оренди приміщень шкіл вартістю 170 тис грн для подальшого використання їх в інтересах учнів.
Зокрема, приміщення шкіл Рівного, а також у Дубровицькому та Корецькому районахнадали в оренду юридичним особам для використання не за призначенням, що є порушенням вимог Закону України «Про освіту».

- В одній із шкіл м. Рівне орендар розмістив столярний цех, ще у двох школах районних центрів свою діяльність здійснювали станції телефонного зв`язку. А такий стан справ унеможливлював реалізацію загальноосвітніми закладами навчальних цілей та прямо порушував норму закону, - повідомили у прес-службі прокуратури Рівненської області.

Учні Рівненського НВК №2 "Школа-Ліцей" долучилися до флеш-мобу [+Фото]

У зв’язку з цим прокурорами до Господарського суду Рівненської області заявлено три позовні заяви про визнання недійсними договорів оренди зазначених шкільних приміщень загальною вартістю 170 тисяч гривень та повернення їх у комунальну власність.

Станом на сьогодні позовні вимоги прокурорів судом задоволені. Два судових рішення про повернення майна школам вже вступили в законну силу.





На правах реклами