Ми у Facebook
14.06.2015, 08:00

Як зареєструвати дитину без паспорта батька [+ПОРАДИ]

Рівненський ДРАЦС: запитання-відповіді.
У нас народилась дитина, а батько поїхав на заробітки і забрав із собою паспорт. Чи можна зареєструвати дитину без паспорта батька?

Які документи необхідні для реєстрації народження дитини та що треба робити в такій ситуації роз'яснює головний спеціаліст відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Рівненського міського управління юстиції Наталія Токарець.

Відповідно до Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 18 жовтня 2000 р. за № 719/4940 - державна реєстрація народження проводиться за усною чи письмовою заявою батьків дитини чи одного з них, а в разі смерті батьків або в разі якщо вони з інших причин не можуть зареєструвати народження - за заявою родичів, інших осіб, уповноваженого представника закладу охорони здоров'я, в якому народилась дитина або в якому на цей час вона перебуває.

Одночасно із заявою про державну реєстрацію народження подаються та в актовому записі про народження зазначаються:
а) паспорти або паспортні документи, що посвідчують особи батьків (одного з них);
б) паспорт або паспортний документ, що посвідчує особу заявника, у разі якщо державна реєстрація народження проводиться не батьками, а іншою особою;
в) документ, який є підставою для внесення відомостей про батька дитини (свідоцтво про шлюб, спільна заява матері та батька дитини, заява матері).

Якщо документ, що посвідчує особу одного з батьків, з поважних причин не може бути пред'явлений, то орган державної реєстрації актів цивільного стану не вправі відмовити в державній реєстрації народження дитини. Відомості про другого з батьків у цьому разі зазначаються на підставі свідоцтва про шлюб. Дані про громадянство в актовому записі про народження та свідоцтві не заповнюються

Надалі ці дані можуть бути доповнені відповідно до законодавства, яке регулює порядок внесення змін до актових записів цивільного стану.

Якщо у вас виникатимуть запитання щодо реєстрації народження Вашої дитини, звертайтесь до відділу ДРАЦС реєстраційної служби Рівненського міського управління юстиції за адресою: м. Рівне, Проспект Миру, 14, каб №1; телефон: 63-38-78

Статті до теми:

Для виїзду за кордон діти повинні мати окремий паспорт

До уваги рівнян, дані про дітей не вноситимуться до закордонних паспортів

Поради рівнянам: документування дитини при виїзді за кордон





На правах реклами