Ми у Facebook
14.06.2015, 11:00

10 золотих правил: як уникнути харчових отруєнь

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) розробили десять «золотих» правил для запобігання харчових отруєнь (інфекцій):
1) купуйте готову їжу в організаціях торгівлі та громадського харчування, які належним чином організували виробництво та реалізацію продуктів харчування;

2) звертайте увагу на дату виготовлення харчового продукту, термін його придатності та умови зберігання і реалізації;

3) закуповуйте або готуйте салати, вироби з рубленого м'яса, холодець, кондитерські вироби з кремом в невеликій кількості, пам'ятаючи про те, що зберігати їх треба при температурі від +2 С до +6 С обмежений час;

4) піддавайте повторній термічній обробці кулінарні страви попереднього дня;
5) дотримуйтесь технології приготування страв у домашніх умовах, при цьому ретельно мийте руки перед початком приготування їжі і після контакту з сирою продукцією. А також використовуйте окремі ножі для оброблення сирих продуктів і готових виробів; ретельно промивайте зелень, овочі та фрукти;



6) розміщуйте в холодильнику продукти харчування з умовою товарного сусідства: готові страви та напівфабрикати високого ступеня готовності - на верхніх полицях, сировина - на нижніх полицях;

7) не використовуйте під час відпочинку з дітьми або не беріть «в дорогу» на екскурсії чи тривалу подорож продукти харчування, що швидко псуються;

8) часто мийте руки;



9) якщо ви відчуваєте себе нездоровим (особливо за наявності розладів стільця, нудоти, болі в животі) - ні в якому разі не займайтеся приготуванням їжі для сім'ї та гостей;

10) не займайтесь самолікуванням. Обов’язково звертайтеся за медичною допомогою. Адже кожне захворювання вимагає спеціального, обґрунтованого лікування.



СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Як влітку запобігти кишковим інфекціям? [+ПОРАДИ]
Брудні руки та продукти зі стихійних ринків вкладають рівнян на лікарняні ліжка
Як уберегтися від кишкових інфекцій





На правах реклами