Ми у Facebook
14.06.2015, 11:45

Сьогодні на Рівненщині вшановують загиблих під Берестечком [Програма заходів]

Сьогодні у рамках заходів приурочених 364-ій річниці битви під Берестечком планується наступне:


На місці проведення НІМЗ "Поле Берестецької битви"

14 червня (в неділю) Святійший Патріарх Філарет візьме участь у державних та церковних урочистостях у "Свято-Георгіївському чоловічому монастирі на Козацьких могилах" із вшанування пам’яті українських козаків і селян – героїв битви під Берестечком. Традиційно у неділю Всіх святих Землі Української у Свято- Георгіївський монастир очікується багатотисячне паломництво політичних, релігійних, громадських діячів та простих українців до козацьких могил.

О 09.00 – розпочалася Божественна Літургія, яку очолив Патріарх Філарет у співслужінні єпископів Київського Патріархату та священиків з Рівненської, Волинської, Львівської та інших областей України.

Об 11.30 – буде відслужена Панахида за упокій душ загиблих козаків у бою під Берестечком та новітніх героїв, загиблих за Незалежність України на Донбасі.

О 12.00 – відбудуться державні вшанування бою під Берестечком: покладання квітів до пам’ятника героям битви на території НІМЗ "Поле Берестецької битви".

12.20.год. Під мелодію пісні на слова Т.Шевченка ″ Ой чого ти почорніло, зеленеє поле″ у виконанні народного аматорського хору Радивилівського районного будинку культури учасники ходи покладають квіти до пам’ятника.

13.00-14.00 год. Учасники ходи повертаються до сценічного майданчика. На сцені виступатимуть колективи аматорської творчості – учасники Всеукраїнського фестивалю-конкурсу козацької пісні ″ Встань, козацька славо! Засвіти знамена!″ з Волинської, Житомирської, Запорізької , Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької областей та м. Києва. Звучать українські патріотичні музично-пісенні твори. Нагороження учасників фестивалю в м Радивилів.

17.00 год.в м. Радивилів. Центральний майдан міста. Нагородження і Гала-концерт переможців Всеукраїнського фестивалю-конкурсу козацької пісні ″ Встань, козацька славо! Засвіти знамена!″

13-14 червня плануюється проведення заходів на території НІМЗ "Поле Берестецької битви" козацькими громадсько-патрітичними організаціями із м. Луцьк, Рівне, Радивилів, Костопіль та ін.

За матеріалами сайту НІМЗ "Поле Берестецької битви"

Читати також:

ВІДЕО: Унікальні кадри 1991 року з архівів КДБ: вшанування героїв битви під Берестечком [+Відео]

На Рівненщині вшанували героїв битви під Берестечком

На Рівненщині реконструювали битву під Берестечком [Фото+Відео]





На правах реклами