Ми у Facebook
14.06.2015, 15:15

До уваги рівнян: відключення аналогового телебачення переноситься

Нацрада з питань ТБ і радіомовлення звернулася до Кабінету міністрів і попросила перенести терміни з відключення аналогового телевізійного сигналу і переходу на цифрове ТБ.
Таке рішення ухвалив регулятор в четвер на засіданні.

Регулятор направив до уряду правки до плану використання радіочастотного ресурсу. Зараз у ньому зазначено, що така технологія використовується в Україні до 1 січня 2016 року. Нацрада запропонувала продовжити цей термін.

На думку членів регулятора, зараз відключення аналогового ТБ може призвести до небажаних наслідків для населення.

Глава Нацради Юрій Артеменко нагадав на засіданні, з 17 червня українські аналогові ТВ-частоти перестають захищатися міжнародними угодами.

Нагадаємо, що Україна раніше підписала міжнародний договір "Женева 2006", згідно з яким вона безперешкодно може використовувати радіочастоти на аналоговий ефір до зазначеного терміну.

А починаючи з 17 червня іноземні адміністрації зв'язку мають право висувати претензії до української адміністрації зв'язку щодо перешкод, які створюють українські аналогові передавачі на кордонах. І Україна, згідно з підписаною угодою, зобов'язана відключати їх або обмежувати мовлення.

Артеменко заявив, що для відстрочення відключення аналогового є три причини: негарантоване повсюдне покриття України цифровим ефіром від компанії "Зеонбуд", незабезпечення населення цифровими приставками і непрозора структура єдиного цифрового провайдера - компанії "Зеонбуд".

За матеріалами epravda.com.ua

Читати також:

На Рівненщині телевізори та радіоприймачі замовкли через цифрове телебачення

Телеканал “Рівне 1” отримав ліцензію на цифрове мовлення





На правах реклами