Ми у Facebook
15.06.2015, 14:27

Рівненський перинатальний центр: що всередині? [+Відео]

12 червня Рівненська обласна рада призначила головним лікарем обласного перинатального центру Вікторію Єнікеєву, яка і раніше очолювала цей унікальний для Рівненщини заклад. Протягом останніх місяців про перинатальний говорили дуже багато, тож ми вирішили детально показати зсередини, як він працює.
Нагадаємо, Рівненський обласний перинатальний центр був створений у 2008 році шляхом реорганізації міського пологового будинку №1, а в 2012-2013 роках – реконструйований під заклад третинного рівня, тобто такий, що надає високоспеціалізовану медичну допомогу. Тому це не просто пологовий будинок — тут забезпечують повний цикл обслуговування на європейському рівні вагітних, породілей і новонароджених.

Очолює Рівненський обласний перинатальний центр заслужений лкар України, кандидат медичних наук Вікторія Єнікеєва. Цього року термін контракту з нею закінчився, і напередодні укладення нового контракту профільна медична комісія обласної ради організувала в трудовому колективі закладу таємне голосування. За його підсумками 80 відсотків працівників перинатального центру висловились за те, аби його і надалі очолювала Вікторія Єнікеєва.

"Для нас, медиків, які допомагають з'являтися на світ новим громадянам України, найголовніший підсумок — це те, що рівень малюкової смертності на Рівненщині з року в рік повільно, поступово, але знижується, - прокоментувала Вікторія Єнікеєва перші підсумки роботи очолюваного нею закладу. - А стан здоров'я матерів, завдяки допомозі, яку вони отримують у перинатальному центрі, покращується. До слова, якщо говорити про кадровий потенціал перинатального центру, то хочу зазначити, що у нас працює чотири кандидати медичних наук, серед 73 лікарів більше третини мають вищу категорію, медики закладу публікують наукові статті у фахових виданнях, у тому числі і за кордоном — Росії, Італії, Греції, Німеччини та ін. Тобто досвід, який напрацьовуємо і відшліфовуємо у щоденній роботі, постійно стає предметом наукового узагальнення й поширення у масштабах усієї держави".



Тож невипадково напередодні сесії обласної ради, де вирішувалось питання призначення головного лікаря перинатального центру, підтримку кандидатури Вікторії Єнікеєвої висловили не лише трудовий колектив закладу й ключові комісії обласної ради - медична та з економічних питань і комунальної власності, а й медична еліта України. Так, кандидатуру Вікторії Єнікеєвої було підтримано: Головним акушером-гінекологом Міністерства охорони здоров'я України, членом кореспондентом Національної академії медичних наук України д.мед.н., професором В'ячеславом Камінським; Національною медичною академією післядипломної освіти імені П.Л. Шупика; Головою виконавчого комітету Громадської організації “Асоціація акушерів-гінекологів України”; Президентом Асоціації неонатологів України, керівником відділення неонатології Державного закладу “Інститут педіатрії акушерства та гінекології” доктором медичних наук професором Тетяною Знаменською; В.о. ректора “Тернопільського державного медичного університета ім. І.Я. Горбачевського МОЗ України”.

Вітаючи Вікторію Єнікеєву з отриманням підтримки депутатського корпусу Рівненської обласної ради, пропонуємо вам детальніше ознайомитись зсередини з роботою Рівненського обласного перинатального центру: переглянути інтерв'ю з його медиками і відгуки пацієнтів, довідатись про те, які саме категорії пацієнтів тут обслуговують і які послуги надають.

До теми:

Рівненський перинатальний центр: відгуки пацієнтів [+Відео]

Програма "Думки вголос" про роботу Рівненського обласного перинатального центру [+Відео]

Головний лікар Рівненського перинатального центру Вікторія Єнікеєва зробила унікальну операцію [+Відео]





На правах реклами