Що б я змінила у Томашгороді?

17.06.2015

Томашгород – це моє рідне селище. Я тут народилась і живу. Воно для мене – найкраще місце на Землі. Тут є гарна школа, у якій я навчаюся дев’ятий рік, два нових садочка, залізниця, амбулаторія сімейного типу, музична школа, православна церква, костел, молитовний будинок, п’ять щебеневих заводів…
Але, на жаль, у моєму селищі є ряд недоліків, над якими треба працювати. Це занедбані дороги, мало місць для відпочинку, розваг, обмаль магазинів, в яких можна придбати потрібні речі: іграшки, інвентар для спорту; водойми тут забруднені. Тому для поліпшення життя населення, потрібно провести реконструкцію, бо чим далі, тим гірше.

Дороги – це, на мою думку, основне, з цього й почнемо. Оскільки я також учасник руху, скажу: дороги нікудишні. Якщо їх не почати ремонтувати, то водії автівок почнуть ходити пішки. Втім, “український” ремонт доріг тут зайвий; пам’таю випадки, що такі «ремонти» завдавали ще більшої шкоди: були «ями» – стали «горби». Тепер люди їздять вулицею з розбитими вщент дорогами.

В Томашгороді є ресторан та кафе, а піти нікуди. Неодноразові травми, які закінчуються двома тижнями коми, подекуди й смертельні випадки, тобто, хочеш відпочити – інтенсивно займайся спортом, зокрема боксом, щоб послати в нокаут чергового підлітка, який зайшов “сьорбнути” пивка, або легкою атлетикою, щоб коли не вдалося послати в нокаут, мав змогу вислизнути від прокуреної пики, яка дихає в обличчя, або ж, щоб бути застрахованим від травм – сиди вдома, як кажуть: прості речі рятують життя.

Загальний вигляд селища мене також тривожить. Багато сміття. З цією проблемою потрібно боротися! В першу чергу потрібно поставити смітники, бо люди кидають папірці і різний непотріб на землю. Але поставивши смітники, ми не застраховані від безсоромників, котрі не попадають в урну. В селищі мало зелені. Потрібно посадити дерева, це посприяє красі загального вигляду. Я б і сама долучилась би до такої акції. Треба посадити дерева, наприклад каштани, вони чудово виглядали б на наших вулицях.

Ще хочу сказати, що провівши реконструкцію в селищі ми ощасливимо багатьох людей, які живуть мрією, що коли-небудь селище буде виглядати чудово, і вони з гордістю зможуть сказати: «Я-томашгородець!»
Наталія ЩУР

переглядів: 1 799

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *