Ми у Facebook
17.06.2015, 07:30

Що робити в саду-городі, на дачі 17 червня

Щоденний календар для садівників, городників, дачників, любителів квітів. Погода, прикмети, поради.
Сьогодні cереда, 17 червня. Місяць у знаку Близнюків/Рака, МОЛОДИК, 1 чверть (фаза), 1 місячна доба.

ПОГОДА
У Рівному похмуро з проясненнями і досить прохолодно. Без опадів. Температура повітря вночі та вранці +11°…15°С, вдень +18°…20°С.

ЩО РОБИТИ В САДУ-ГОРОДІ

Нічого садити й пересаджувати до вечора не варто – робити це на Молодика означає великий стрес для рослин. Адже їм треба перебудуватися, перелаштувати свою енергію з «корінців» на «вершки».

Займіться господарськими роботами, ремонтом садово-городнього інвентарю. Продовжіть боротьбу з бур’янами. А вже під вечір можна садити боби, квасолю, кабачки, патисони, інші низькорослі рослини, однорічні квіти, а також пряні та лікарські трави.

ПРИКМЕТА ДНЯ
Ввечері придивіться до заходу сонця. Якщо обрій червоний – буде вітер, світлий і жовтий – буде дощ.

ПОРАДИ ДНЯ
Якщо після дощів ваші полуниці почали об‘їдати слимаки, слизні, мокриці та сороконіжки, не полінуйтесь зібрати вручну та знищити шкідників. Після збору врожаю можна обробити міжряддя суперфосфатом або мідним купоросом. А зараз головне слідкувати, щоб шкідники не розмножувались, ліквідуйте зайві осередки вологості, вирвіть бур’яни, скосіть високу траву навколо грядок з ягодами. І не забувайте видаляти хворі полуниці з сірою гниллю, адже вони заразять всю плантацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Що робити в саду-городі, на дачі 16 червня
Як боротися з хворобами огірків [+ПОРАДИ]
Рецепти на зиму: заморожені ягоди з цукром і «п`ятихвилинки» без цукру





На правах реклами