Ми у Facebook
18.06.2015, 07:30

Що робити в саду-городі, на дачі 18 червня

Щоденний календар, погода, прикмети, поради для садівників, городників, дачників, любителів квітів.
Сьогодні четвер, 18 червня. Місяць у знаку Рака, 1 чверть (фаза), росте, 2/3 місячна доба.

ПОГОДА
У Рівному хмарно з проясненнями і досить прохолодно. Без опадів. Температура повітря вночі та вранці +9°…16°С, вдень +18°…21°С.

ЩО РОБИТИ В САДУ-ГОРОДІ
Продовжуйте займатися господарськими роботами, ремонтом садово-городнього інвентарю. Не забувайте про боротьбу з бур’янами та шкідниками. Можна садити й пересаджувати більшість городніх культур: боби, квасолю, кабачки, патисони, низькорослі сорти помідорів, перець, баклажани, однорічні квіти, а також пряні та лікарські трави. При необхідності полийте й обприскайте кімнатні вазони. Вони зараз потребують більше вологи.

ПРИКМЕТА ДНЯ
Якщо в цей день навіть при похмурому небі "парить" і тиша в повітрі, буде гроза.

ПОРАДИ ДНЯ
Щоб не зірвати спину важкою працею на грядках, дотримуйтесь певних правил. Кожну годину - півтори робіть перерву на 15-20 хвилин. Розправте плечі, розслабте м'язи, зробіть маленьку розминку чи просто полежіть на спині. Працюючи на городі, старайтесь якомога менше нахилятися. Ідеальна поза для садіння рослин та прополювання - навколішки, підстеливши або підклавши собі під коліна щось комфортне, або ж на маленькому стільчику. Вставайте з цього положення повільно, спираючись на одне коліно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Що робити в саду-городі, на дачі 17 червня
Як боротися з хворобами огірків [+ПОРАДИ]
Сад і город: які рослини друзі, а які - вороги
Рецепти на зиму: заморожені ягоди з цукром і «п`ятихвилинки» без цукру





На правах реклами