Ми у Facebook
18.06.2015, 19:15

У Рівному за свій виграш жінка віддала шахраям 37 тисяч гривень

Через злочинні схеми шахраїв знову постраждали рівняни. Із заявою до міліції 17 червня звернулася 51-річна мешканка обласного центру, що під приводом виграшу автомобіля невідомі заволоділи майже 37 тисячами гривень.
На телефон потерпілої надійшло смс-повідомлення, що вона стала переможцем акції та власницею автомобіля «Шевроле Круз». У ньому зазначалася також адреса сайту із необхідною інформацією. Жінка ознайомилися із чітко розписанами умовами акції, номерами гарячих ліній, прізвищами ініціаторів та спонсорів. Тобто, все відбувалося настільки реалістично, що в неї навіть не виникло підозр про можливе шахрайство.

Поспілкувалася рівнянка і з оператором гарячої лінії, який детально розповів, що потрібно зробити для отримання «Шевроле Круз». У «шахрайські послуги» входили оплата міжбанківських операцій, пенсійного та військового зборів, податок у розмірі одного відсотока від вартості транспортного засобу і страхування.

Коли за це все постраждала перерахувала на банківський рахунок гроші і дійшла черга до отриманнявиграшу, рівнянка зрозуміла, що її ошукали майже на 37 тисяч гривень.Жінка також розповіла, що не відразу відреагувала на повідомлення, однак у зв'язку з тим, що їй були потрібні кошти для лікування батька, зацікавилася псевдоакцією.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Проводиться досудове розслідування. Правоохоронці вкотре застерігають громадян бути обережними з будь-якими фінансовими операціями, не довіряти ані телефонним дзвінкам, ані смс-повідомленням подібного роду чи змісту.

Повідомляє СЗГ УМВС України в Рівненській області

Читайте також:
На Рівненщині пенсіонер перерахував шахраєві майже 130 тисяч
Шахрай з Рівненщини обманув волонтера на 66 тис. грн
На Рівненщині у жінки, попросивши поїсти, вкрали золото





На правах реклами