Ми у Facebook
28.06.2015, 11:15

Перспективний план об’єднання громад на Рівненщині прийнято: що далі?

12 червня Рівненська обласна рада підтримала перспективний план об’єднання громад Рівненської області. Попри чимало пересторог, депутати все ж погодили формування 45 потужних громад.
План залишається перспективним і досі може регулюватися. Тож тепер черга місцевих громад визначитися як правильно об'єднатися.

За словами директора офісу реформ у Рівненській області Руслана Сивого, алгоритм подальших дій визначений, і у більшості районах області готові його дотримуватись.

Як адміністративна реформа вплине на Рівненську область (КАРТА)

- Райони підтвердили свою готовність до подальшого об'єднання. Зокрема, це Березнівський, Млинівський, Демидівський, Сарненський райони. З іншими на разі ведеться робота, адже на місцях все ж виникають певні зауваження щодо меж об'єднання. На мою думку, у процесі детального обговорення на місцях, у перспективний план будуть внесені зміни, як того і просили громади, як це відразу і декларувалося. Наприклад, перші зміни були внесені вже після засідання першої депутатської комісії облради. Адже громади мали певні зауваження, щодо меж новоутворених об'єднаних сільських рад. Ми їх обов’язково повинні врахувати, - каже Руслан Сивий.

На Рівненщині з 16 районів залишиться 3

Наступним етапом реалізації закону має стати широке обговорення об’єднання на місцях та прийняття рішень сільськими радами про об’єднання згідно з перспективним планом.

Якщо ж у процесі обговорення виникатиме бажання щось змінити, це буде обов’язково враховано. За результатами аналізу вже формуватиметься остаточний документ про формування об’єднаних громад.

- Процес об'єднання на Рівненщині має непогані темпи. Плануємо, що до 60 відсотків громад таки приймуть рішення про об’єднання вже до вересня цього року, - каже диретор офісу реформ у Рівненській області.

Попри усі позитивні настрої, не обходиться на Рівненщині і без конфліктів. Найпроблемнішими у питанні об’єднання виявилися Дубенський, Радивилівський і Дубровицький райони.

На Рівненщині планують створити 45 потужних об’єднаних громад (ПРОЕКТ)

А от дві сільські ради у Гощанському районі значно випередили інших у бажанні формувати потужну громаду. Горбаківська та Воскодавська сільські ради вже обговорили це питання з населенням та прийняли рішення про створення Горбаківської об’єднаної громада.

Загалом Рівненщина стала 8 областю України, яка затвердила перспективний план об’єднання громад.

За матеріалами прес-релізу з прес-конференції в офісі реформ у Рівненській області





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ