Ми у Facebook
22.06.2015, 07:30

В саду-городі, на дачі 22 червня - календар

Поради на кожен день для рівнян - садівників-городників, любителів квітів.
Сьогодні понеділок, 22 червня. Місяць у знаку Лева/Діви, 1 чверть (фаза), росте, 6/7 місячна доба.

ПОГОДА
У Рівному хмарна погода з проясненнями. Ближче до вечора небо очиститься і світитиме сонечко. Без опадів. Вночі та вранці температура повітря +11°…15°С. Вдень +18°…19°С.

ЩО РОБИТИ В САДУ-ГОРОДІ
Якщо дозволяє погода, можна зібрати черешні, вишні, полуниці та суниці, а також городню зелень до столу та заморозки. А от для варення, компотів, консервування сьогодні не дуже вдалий день.

Робимо невеликий перепочинок і продовжуємо боротьбу з бур’янами та іншою зайвою рослинністю, приводимо в порядок на ділянку, доглядаємо за кімнатними та балконними квітами.

ПРИКМЕТА ДНЯ
Вчора і сьогодні – найкоротші ночі та найдовші дні у році. Другий день літнього сонцестояння (21-22 червня), початок астрономічного літа. За давньою народною прикметою, якщо сонце світить вдень ніби через пелену - завтра буде дощ.

ПОРАДА ДНЯ
У періоди похолодання утримайтесь від підживлення огірків та кабачків, перців та баклажанів. Коріння теплолюбних рослин у ці дні майже не розвивається і погано засвоює корисні речовини. Тому гроші, витрачені на добрива, просто викинете в землю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Вихідний в саду-городі, на дачі 21 червня
Як боротися з хворобами огірків [+ПОРАДИ]
Фітофтора: профілактика та методи боротьби
Рецепти на зиму: заморожені ягоди з цукром і «п`ятихвилинки» без цукру
Як вберегти помідори від фітофтори





На правах реклами