Ми у Facebook
23.06.2015, 19:15

На Рівненщині прагнуть роздробити громади

У Радивилівському районі пропонують утворити чотири громади замість однієї, на Зарічненщині бачать формування двох об’єднаних громад, хоч передбачалася одна, а на Костопільщині хочуть чотири замість попередніх трьох.
Чи не найбільший дисонанс поміж першочерговими планами та останніми змінами виник у Дубенському районі,- повідомляє Гощанська районна державна адміністрація. У перспективному плані передбачали тут формування однієї потужної громади, а тепер на місці ініціативні краяни пропонують сформувати 8. Хоча у процесі мова йшла про утворення і дев’яти, і шести, і семи.

Об'єднання територіальних громад Рівненщини: до і після

«Судячи з останніх пропозицій не всі утворені у такому форматі громади будуть насправді спроможними. Тобто головна мета врешті буде втрачена і зміни залишаться лише на папері, - каже директор Офісу реформ у Рівненській області Руслан Сивий. – Сподіваємося, що це зрозуміють громади. А поки ж спроможність потенційних об’єднань вивчатимуть робочі групи на районних та обласному рівні. Лише після такого аналізу можна буде говорити про доцільність внесення змін до перспективного плану».

Чи приєднаються до Рівного ближні села?

В області вже є райони, які зважили на всі аспекти і вирішили сформувати менше громад, але з більшим потенціалом. За останніми даними, Рокитнівщина вирішила об’єднатися у одну громаду, хоч попередньо в районі передбачалося формування двох спроможних громад.





На правах реклами