Ми у Facebook
24.06.2015, 11:00

Рівненщина: за викрадення та підпал авто - 10 років в'язниці

На Рівненщині двоє чоловіків викрали авто та спалили його.
У пошуках нічних пригод двоє 23-річних мешканців селища Оржів Рівненського району запримітили на одній із вулиць «ВАЗ-21053». Тож вирішили викрасти легковик та покататися, однак пошкодили його під час руху. Аби приховати сліди злочину, машину підпалили.

Оскільки автомобілі цієї марки «спеціалістам» у цій справі відкрити не складно, молодики цим і скористалися. Без проблем відчинили багажник, металевою сапою, яка там лежала, віджали двері, а викруткою запустили двигун.

Утім, роз’їжджаючи вулицями Оржева та перевищуючи швидкість, опинилися в кюветі. Поставити авто на колеса допомогли охоронці місцевого приватного підприємства, до яких молоді особи звернулися. Та згодом зловмисники зрозуміли, що сліди злочину треба знищити. Знайдена у тому ж таки багажному відділенні пляшка з бензином стала у нагоді. Легковик підпалили.

Пожежу помітили ті ж охоронці, вони і викликали співробітників ДСНС та слідчо-оперативну групу Рівненського РВ УМВС. Чоловіки тим часом із місця злочину зникли.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб або якщо воно завдало значної матеріальної шкоди).

— Провівши ряд експертиз та оперативно-розшукових заходів, співробітники Рівненського райвідділу встановили та розшукали зловмисників, — повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Рівненського райвідділу Валерій Серветник. — Обом чоловікам вже оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Організатору групи обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою, учаснику – особисте зобов’язання. Кримінальне провадження скеровано до суду.

У ході досудового розслідування також з’ясувалося, що обоє зловмисників раніше судимі. Тепер за скоєне їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

За матеріалами Рівненського РВ УМВС
України в Рівненській області

Читати також:

ВІДЕО: у Рівному згоріла іномарка

У Рівному збили неповнолітнього велосипедиста

Сарненщина: під колесами авто загинув велосипедист





На правах реклами