Ми у Facebook
24.06.2015, 18:30

Керівник апарату Рівненської ОДА: "Ніхто не нав’язуватиме громаді реформу"

Фото charivne.info

В приміщенні Рівненської облдержадміністрації розповідають про реформу об`єднання громад. Як відомо, на сесії Рівненської облради було підтримано перспективний план формування територій громад.
За словами директора Офісу реформ у Рівненській області Руслана Сивого, рішення обласних депутатів - це вже важливі кроки до реформування, повідомляє charivne.info.

- Ми вже зробили перші кроки. Прийнято важливе рішення на сесії облради. Окремі громади створюють напрацювання. Зараз проводимо узагальнення змін.
Після того як всі зміни будуть подані в адміністрацію, ми подамо їх на Київ. Ми дев’ята область, яка прийняла перспективний план. Це добре. Я бачу позитивну динаміку. В нас є райони, які йдуть попереду – це зокрема Гощанський район. Будемо розглядати їхні рішення по об’єднанню, - зазначив пан Сивий.

На Рівненщині прагнуть роздробити громади

Керівник апарату Рівненської облдержадміністрації Олександр Корнійчук додає, що ніхто в примусовому порядку не нав’язуватиме громаді реформу – це головний принцип роботи.

- Була створена робоча група, до якої залучили близько 40-а осіб. Під час зустрічей в районах ми для себе зупинили декілька головних принципів, на основі яких буде базуватися наша робота. Основна наша позиція – безумовно, це добровільність. Тобто жодним чином в області не буде, щоб хтось когось об’єднував через коліно. Ми маємо виходити з тих позицій, що це має бути добровільно. Це перша принципова позиція, - пояснює пан Корнійчук. -

Наступне – це спроможність. Ми просимо, наполягаємо на тому, щоб керівництво районів виходило з позицй спроможності – чи готова громада власними ресурсами забезпечити адміністративні, ресурсні послуги.

Децентралізація: з якими громадами об’єднається Кузнецовськ?

Наступна ключова позиція – це неупередженість і незаангажованість.…Також будемо звертатися до керівників, щоб цей процес не гальмували.

У впровадженні реформи за зразок братиметься досвід Польщі, зізнаються експерти.

- Ми свідомі, що будуть помилки, будемо спотикатися. Але постійно вноситимуться зміни, - каже Руслан Сивий.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ